DKs mest loyale fodboldspiller: Pendler fra Aarhus til Læsø

Læsøboen Jonathan studerer i Aarhus, men spiller Serie 3-fodbold på Læsø. Han bruger 11 timer på transport, hver gang der er hjemmebanekamp

22-årige Jonathan Nyeng Andersen er muligvis landets mest motiverede midterforsvarer. I hvert fald er han så dedikeret til sin fodboldklub, at han gerne bruger 11 timer og 700 kroner på transport, hver gang der skal spilles kamp på hjemmebane. 

quote Hver gang jeg tager afsted, så tænker jeg over, om det opvejer transporttiden, og det gør det.

Jonathan Nyeng Andersen

Jonathan bor og studerer i Aarhus, men det afholder ham ikke fra at holde fast i barndomsklubben på Læsø. Han har prøvet at spille i andre klubber tættere på, hvor han bor, men det var bare ikke det samme. 

- Jeg har boet på Læsø som barn, og sidste sommer, da jeg var hjemme på besøg, var der nogle, der spurgte, om det ikke var på tide, at jeg kom hjem og spillede igen. Og så tænkte jeg "jo det er det", og så prøvede jeg kræfter med det, og nu kan jeg ikke forestille mig andet, siger Jonathan.

Men at spille på den nordjyske ø har sin pris. Udover at billetten koster 350 kroner hver vej, så kræver det også en del skift mellem forskellige former for offentlig transport. Den samlede transporttid er omtrent femogenhalv time hver vej.

Her kan du se den tur, som Jonathan tager, hver gang han skal spille hjemmebanekamp på Læsø. 
Her kan du se den tur, som Jonathan tager, hver gang han skal spille hjemmebanekamp på Læsø. 

Fodbold er følelser

Det er Jonathans tilknytning til øen og i særdeleshed til holdkammeraterne, der er afgørende for, at han hver anden weekend drager på den timelange tur. 

- Fodbold handler om følelser og om sammenhold. Man får nogle oplevelser med fodbold, som man ellers ikke ville have fået, siger Jonathan.

DBU Jylland har lavet en video om Jonathan. Den kan du se her. Artiklen fortsætter under videoen.

Jonathan overvejer alligevel jævnligt, om det er besværet værd at tage den lange tur fra Aarhus til Læsø.

- Hver gang jeg tager afsted, så tænker jeg over, om det opvejer transporttiden, og det gør det, siger Jonathan.

Han har ikke synderligt store problemer med at få tiden i bus, tog og på færge til at gå. 

- Ofte går tiden med at læse sportsnyheder. Og skulle min mor ske at lytte med så også med lektier, men det er nu sjældent. Nogle gange kan man også være heldig at møde folk i toget, som man får nogle gode samtaler med, siger han. 


Seneste nyt

fra Nordjylland