Venstre får ny borgmesterkandidat i Thisted

Kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat i Thisted Kommune er nu afgjort. Udfordreren slog den siddende borgmester.

Det bliver Niels Jørgen Pedersen, der skal forsøge at forsvare borgmesterposten for Venstre i Thisted Kommune. Det blev afgjort på et opstillingsmøde mandag aften i Sjørring Hallen. Niels Jørgen Pedersen vandt kandidaturet med 161 stemmer mod Lene Kjelgaards 73. Der var stor opmærksomhed omkring opstillingsmødet, der var dækket op til 210 mennesker, men ekstra stole måtte hentes til, da hele 234 mennesker var mødt op for at afgive deres stemme. Det var en glad Niels Jørgen Pedersen, der takkede forsamlingen for valget.

- Tak for valget, det er jeg meget ydmyg overfor, jeg vil også gerne takke Lene Kjelgaard for hendes indsats som borgmester, sagde han efterfølgende.

Lene Kjelgaard var efter nederlaget fattet.

- Jeg vil gerne ønske Niels Jørgen tillykke med valget. Jeg skal nok holde mig i kulissen frem mod næste valg og passe på bormester posten så længe, sagde hun til de fremmødte til opstillingsmødet.

Kampvalget om Venstres borgmesterkandidatur kommer som en konsekvens af, at der har længe hersket intern uro i Venstre omkring Thisteds siddende borgmester Lene Kjelgaard. Den uro kulminerede den 26. september, da TVMIDTVEST kunne fortælle om et internt dokument. Dokumentet fortalte at fem af partiets ti byrådsmedlemmer ikke ville stille op ved kommunalvalget i 2017, hvis Lene Kjelgaard fortsat var partiets borgmesterkandidat. Det er blandt andet ledelsesstilen og manglede samarbejdsevner, der har fået partifællerne til at vende sig mod Lene Kjelgaard.

Den 26. september sagde Henrik Gergersen, der er et af de kommunalbestyrelsesmedlemmer, der er kritisk overfor Lene Kjelgaard, følgende til TV MIDTVEST.

- Vi er nogen, der synes, at det kunne være godt at få en ny på posten, som måske i lidt højere grad vil pleje det at tale sammen.

Kort tid efter meldte en kreds af erhvervsfolk sig i oprøret mod Lene Kjelgaard. De ville i stedet have partiets gruppeformand den tidligere formand for Landbrug og Fødevarer Niels Jørgen Pedersen som kandidat.

- Vi savner en fælles retning i kommunen, en vision for erhvervsudviklingen. I stedet oplever vi en zigzagkurs med alt for mange chefskifter i de ledende kommunale stillinger, der har med erhvervslivet at gøre. Vi savner en leder med en klar erhvervsprofil, og her mener vi, at Niels Jørgen med sin erhvervs- og organisationserfaring er den mand, der kan trække os i den rigtige retning, sagde Francois Grimal, der er administrerende direktør i virksomheden Dolle i Frøstrup til TV MIDTVEST den 27. september.

Den 4. oktober bekræftede Niels Jørgen Pedersen så, at han havde taget imod opfordringen om at stille op og dermed forsøge at vælte borgmesteren. Den mission lykkedes altså i mandag aften. 


Seneste nyt

fra Nordjylland