Pas på: Hjørring Kommune fraråder badning

Hjørring Kommune har fundet alger i vandet på en strækning fra Nørre Lyngby til Tornby, og de fraråder derfor badning, der hvor algerne er.

En miljøarbejder fra Hjørring Kommune har konstateret algeopblomstring i vandet på en strækning fra Nørre Lyngby til Tornby. Algerne kan ifølge embedslægen være sundhedsskadelige, og kommunen fraråder derfor at man går i vandet, der hvor algerne er. Men de steder, hvor vandet ikke er farvet af alger, kan man trygt gå i vandet. 

- Vi vil hellere være på den sikre side. Man må gerne bade der, hvor man ikke kan se algerne. Men det kan være skadeligt at være i direkte kontakt med algerne, hvor de har ophobet sig, siger Marvin Meyer, miljømedarbejder fra Hjørring Kommune. 

Hjørring Kommune har desuden konstateret, at algerne bevæger sig nordpå i retning af Hirtshals. Er man derfor nord for Tornby kan det stadig være en god ide lige at sikre sig, at man ikke går i vandet midt i algerne. 

- Vi formoder, at der er tale om rødalger, fortæller Marvin Meyer. 

Kommunen følger situationen nøje og håber vandet snart bliver badevenligt igen, skriver de i et facebook-opslag. Nedenfor i deres opslag kan du se, hvordan algerne ser ud. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland