Passivt AaB-mandskab nedlagt af FC Midtjylland

AaB tabte søndag eftermiddag 3-0 til FC Midtjylland efter en passiv og idéfattig indsats.

Det er kun et par uger siden, at AaB's fans satte sig ned i protest over holdets manglende gejst og vilje på banen. Søndag eftermiddag kunne de lige så godt have sat sig ned igen - i hvert fald i de første 45 minutter.

For det var et tandløst og idéfattigt AaB-hold med flere profiler på bænken, der var draget til Herning for at forsøge at revanchere sidste uges uafgjorte resultat. Men dén ambition blev hurtigt punkteret af hjemmeholdet, som efter bare tre minutter bragte sig foran 1-0 på et mål af Jakob Poulsen.

I det hele taget fik AaB ikke mange ben til jorden de første 45 minutter af kampen. FC Midtjylland indledte med et massivt pres, der hurtigt knækkede de rød-hvide forsvarsspillere. Og det pres fortsatte ubønhørligt halvlegen ud.

Gustav Wikheim udbyggede føringen efter 14 minutters spil til 2-0. Han snurrede rundt på en enkrone i kanten af feltet og satte lynhurtigt to forsvarsspillere af, før han med lidt hjælp fra stolpen fik bolden ind bag Jacob Rinne.

De få angreb, AaB fik sat i gang, løb ud i ingenting, og spillerne måtte gå til pausen med bøjede nakker. Til gengæld var det nogle forvandlede nordjyder, der løb på grønsværen igen til anden halvleg.

Kasper Risgaard, Edison Flores og Wessam Abou Ali viste særdeles positive takter, og de første 10 minutter af anden halvleg blev den bedste AaB-periode i kampen.

Men som minutterne skred, og der ingen gevinst blev af de gode offensive takter, trak AaB sig igen tilbage på banen. Det blev igen tydeligt, at AaB ikke havde noget at spille for, og det alt for passive forsvar blev igen og igen bombarderet og belejret af FC Midtjyllands velsmurte angreb. I det 82. minut gik det så galt igen - Mikkel Duelund gjorde det til slutresultatet 3-0 til hjemmeholdet.

Med sejren er FC Midtjylland snublende tæt på at hente Brøndby IF på førstepladsen. Kun to point skiller holdene, mens forbliver på femtepladsen i Superligaen med 40 point.