Pensionister slog katten af tønden

Katten blev for alvor slået af tønden, da Fynsgades Ældrecenter i Aalborg onsdag holdt deres årlige fastelavnsfest.

Det var både rockere, tyrolere, brudepar og præster på Fynsgades Ældrecenter i Aalborg onsdag. Det kan lyde som en seniorudgave af Village People i YMCA-musikvideoen, men nej. Det var i stedet nogle af de borgere, der var mødt udklædte op for at deltage i ældrecenterets årlige fastelavnsfest.

- Vi startede med at invitere børnehaver, men pensionisterne vil også selv være med. Det er bare blevet sjovere og sjovere hvert år - og de giver den max gas, fortæller aktivitetsmedarbejder Birgitte Otte fra Fynsgade Ældrecenter.

Efter dans, musik og meget mere kulminerede festlighederne naturligvis med tøndeslagning. Der blev gået til den, og de samlet set rigtig mange års erfaring med at slå katte af tønder kom klart og tydeligt til udtryk på tønderne. 

Der blev slået, banket og måske snydt lidt da de stærke mænd, fine damer og mange flere kæmpede om at vinde æren som kattekonge og -dronning. Motivationen var da også til at tage og føle på. Der ville nemlig ikke blive serveret fatelavnsboller før tønderne var slået itu.

Ned kom de, og både kattekonger og - dronninger blev kåret - og så blev der serveret fastelavnsboller.


Seneste nyt

fra Nordjylland