Pigerne er klogere end drengene

En ny rapport fastslår, at pigerne får markant bedre karakterer end drengene.

Pigerne er klogere end drengene. Det er firkantet sagt konklusionen i en ny rapport lavet af Jammerbugt Kommune, hvor de har set nærmere på elevernes karaktergennemsnit.

Det er pigerne, der har ret i denne evige diskussion i drengene mod pigerne. For en ny rapport fra viser nemlig, at pigerne stadig er et godt stykke foran drengene, når det kommer til karaktergennemsnit i folkeskolen.

- Det er mærkeligt, at drengene stadig halter bagefter. Så nu vil vi prøve at se, hvordan vi kan forbedre vores skolevæsen, siger Brian Larsen, leder af Jammerbugt Ungdomsskole.

Det vil Jammerbugt Kommunes nu gøre noget ved og eleverne skal selv komme med bud på hvordan drengene kan følge bedre med.

- Drengene har det jo sådan med karakter, at det jo bare er et tal. Og så tænker de nok ikke så meget over, hvad man skal bruge karakter til. Hvorimod pigerne er mere konkurrencemindede, siger Emma Alexandra Krag, elevrådsrepræsentant fra Aabybro Skole.

Drengenes karaktergennemsnit er i periode 2012 til 2015 steget fra 6,2 til 6,3… imens pigernes gennemsnit i samme periode er steget fra 6,7 til 7,5.

- Det er minimalt, hvor meget drengene er blevet dygtigere af skolereformen, og det kan jo godt virke paradokssalt, for man kan jo sige, at skolereformen vi virkeligheden handler om at komme mere ud, siger Brian Larsen fra Jammerbugt Ungdomsskole.

En mulig og mere dyster årsag til drengenes dårligere karaktere ligger muligvis i, at det ikke er ”sejt” nok at være dygtig i skolen.

- Drengene taler meget om, at det ikke er cool at være klog, og det er ikke så cool at ville lære noget. Så hvis vi skal gøre noget der, så skal det være mere cool at være klog, og det mener jeg jo, giver stof til eftertanke, siger Brian Larsen.

De unges ideer gives nu videre til skoleforvaltningen i Jammerbugt Kommune. 


Seneste nyt

fra Nordjylland