Piraterne pillede pynten af ligaens duks

Lørdag lykkedes det Aalborg Pirates at dukke Metal Ligaens nummer et med en storsejr.

Om det er noget i drikkevandet, eller om Aalborg Pirates har fået nye, magiske ishockeystave, er ikke til at sige, men sikkert er det, at holdet nu to gange på en uge har hentet imponerende storsejre i Metal Ligaen - senest lørdag eftermiddag, hvor det gik ud over ligaens nummer et, Herning Blue Fox.

Her måtte gæsterne fra Midtjylland nemlig tage hjem med et svidende 2-8-nederlag i rygsækken, efter en kamp, der begyndte jævnbyrdigt, men som hurtigt tippede til Aalborg Pirates' fordel.

Jeppe Jul bragte efter 10 minutters spil Pirates foran 1-0, og det fik Herning til at presse på for en udligning. Den kom seks minutter senere fra Jan Dalceky.

Men så var det også, som om Herning Blue Fox gik døde. Anden periode sad Pirates på, hvor det blev til hele tre Aalborg-scoringer, to af Martin Højbjerg og en fra Nikolaj Carstensen.

Det gode nordjyske spil fortsatte i tredje periode. Her gjorde Olivier Hinse det hurtigt til 5-1, og midtvejs i perioden udbyggede Pierre-Olivier Morin føringen. Martin Lefebvre scorede til 7-1, inden Olivier Hinse igen var skarp foran mål og bankede det sidste Pirates-som i Blue Fox' kiste.

Kort inden lukketid lykkedes det dog gæsterne at pynte en lille smule på resutaltet, da Christian Silfver scorede til 2-8.

Med sejren har Aalborg Pirates nu kun syv point op til Herning Blue Fox på førstepladsen.