Pirates gjorde rent bord: Frederikshavn sendt på sommerferie

Det lykkedes ikke Frederikshavn White Hawks at få en sejr i hus i kvartfinaleserien mod Aalborg Pirates. Piraterne vandt også den fjerde kamp og sendte dermed lokalrivalerne på sommerferie.

Fire sejre i fire kampe. Aalborg Pirates gjorde torsdag aften rent bord, da de tog det sidste nødvendige stik i kvartfinalerne mod Frederikshavn White Hawks og dermed sikrede sig avancement til Metal Ligaens semifinaler.

Men det, der skulle vise sig at blive den afgørende kamp, var bestemt ikke udramatisk. Piraterne måtte ud i overtid for at sikre sig den sidste scoring mod et standhaftigt og vildt kæmpende Frederikshavn-mandskab, som leverede et stort comeback i tredje periode.

De første to perioder af opgøret forløb uden scoringer. Åbningsperioden var forholdsvis jævnbyrdig, mens Pirates sad tungt på spillet i anden periode, hvor hjemmeholdet stort set ikke kom frem til skud på mål.

Seks mål i tredje periode

Det lugtede af en afgørelse på serien, da Clay Anderson og Henry Hardarson med to mål inden for fire minutter bragte gæsterne foran med 2-0. Der resterede kun en halv periode, og Frederikshavn var indtil da ikke kommet frem til ret meget i opgøret, hvor målmand Thomas Lillie igen var en vigtig mand for høgene.

Der skulle nærmest et mirakel til, hvis Frederikshavn skulle udskyde sommerferien bare et par dage endnu, og da der var allermest brug for ham, dukkede White Hawks' rutinerede canadier Mark Hurtubise op. På en løs chance blev reduceringsmålet sat ind, og så var optimismen pludselig tilbage i Nordjyske Bank Arena.

Hjemmeholdet kom i powerplay med lidt under fire minutter igen, og det udnyttede finske Henri Heino til at sætte det udlignende mål i nettet. Jublen brød for alvor løs i arenaen, da Henrik Eriksson med et minut og seks sekunder igen scorede 3-2-målet, som så ud til at sikre Frederikshavn den første hjemmesejr i mere end to måneder.

- Aldrig, aldrig giver vi op, sang hjemmepublikummet, som var vågnet op til dåd.

Afgørelsen kom i overtiden

Begge hold tog timeout i slutfasen, hvor Aalborg jagtede en udligning og havde målmand Tadeas Galansky ude, mens værterne skulle forsøge at forsvare føringen og fremtvinge en kamp fem.

Med 29 sekunder igen måtte Mark Hurtubise i straffeboksen for at overtræde faceoff-reglerne, og ti sekunder senere lå pucken i hjemmeholdets mål. Udligningen var en realitet, og dermed skulle kampen i overtid.

Her var White Hawks tæt på at sikre sig sejren efter to minutters spil, men pucken prellede af pucken stolpen. Tættere på en sejr over lokalrivalerne kom Frederikshavn ikke, fordi 15 minutter inde i overtiden sender Martin Lefebvre via en frederikshavnsk skøjte Aalborg i semifinalen.

Frederikshavn White Hawks må dermed gå på sommerferie efter et skuffende slutspil, hvor der ikke var nogen tvivl om, at piraterne fra Aalborg var storebror i den nordjyske duel.