Politi og hjemmeværn sættes ind imod jetski i Aalborg Havn

Dialog, skiltning, politi og hjemmeværn skal nu være de ting, der stopper de ulovlige jetski og vandscootere i Aalborg Havn.

De har alle dage været ulovlige. Jetski og vanscootere i Aalborg Havn. Alligevel har de været der - men det skal til at være slut. 

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (Socialdemokratiet), har for nyligt haft et møde med politet og med marinehjemmeværnet for at finde ud af, hvordan havets fartsyndere skal stoppet. 

- Vi har en række konkrete tiltag, vi kan tage fat i. Blandt andet har vi videoovervågning på Limfjordsbroen og på havnen, så vi kan identificere de personer, der sejler på de her jetski. Og de data får politiet adgang til nu, fortæller Thomas Kastrup-Larsen. 

Derudover indgår man også et samarbjede med marinehjemmeværnet, der skal hjælpe til ude på vandet. Hvordan det kommer til at fungere, ved Thomas Kastrup-Larsen endnu ikke. 

Derudover vil dialog og skiltning blive et skridt på vejen.

- Vi vil skilte rundt omkring i lystbådhavnene, så folk kan se, at de simpelthen ikke må sætte de her jetski i vandet. 

Selvom det længe har været et kendt problem, så er det først for nyligt at der for alvor bliver taget hånd om den ulovlige sejlads. 

- Det har sådan set været et fokuspunkt i en periode, men det er klart, at når der sker sådan noget som der skete i København, så tilskynder det os til at gøre noget, slutter borgmesteren med henvisning til den vandscooterulykke der kostede to amerikanske kvinder livet tidligere i år i Københavns Havn. 


Seneste nyt

fra Nordjylland