Politiet oplever mindre fodboldvold

Det bliver mere og mere sikkert at tage en tur på stadion og se fodbold. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

Der er generelt blevet mindre ballade blandt tilskuerne i dansk fodbold.

Rigspolitiet oplyser, at man for godt ti år siden foretog 2,8 anholdelser i gennemsnit per kamp i Superligaen, men i de seneste to sæsoner er antallet faldet til 0,3 anholdelser i gennemsnit per kamp.

- Vi er meget tilfredse med udviklingen. Der er stadig et par enkelte holds fan-grupper, som volder problemer ind i mellem, men det går helt sikkert den rigtige vej, siger vicepolitiinspektør ved Rigspolitiet Benny Øchkenholt.  

Benny Øchkenholt peger på, at politiets gode samarbejde med de danske fodboldklubber og en konstruktiv dialog med forskellige fangrupperinger er årsagen til den gode udvikling.

Også Henrik Skals, der er vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, bekræfter, at det er blevet mere sikkert at gå til fodboldkamp.

I forbindelse med søndagens kamp, hvor AaB og Brøndby IF møder hinanden på Aalborg Stadion, fortæller han, at politiet for eksempel henter Brøndbys fanbusser på motorvejen, og følger dem hele vejen til stadion, så de bare skal gå ind på tribunen, for at undgå ballade.

- Vi forventer, at det bliver en stille og rolig kamp, men vi har alligevel sat en del mænd af til det. Vi har før prøvet at være for lidt til en Brøndby-kamp, og det skal ikke ske igen, siger Henrik Skals.


Seneste nyt

fra Nordjylland