Politiet på kontrol: Studentervogne standset i Aalborg

Tirsdag var Nordjyllands Politi på kontrol for at tjekke studentervognene i Aalborg. Ud af seks stoppede vogne blev der oprettet to sager.

Tingene skal være i orden, når vognmænd sidst i juni og først i juli kører rundt i hele Nordjylland med glade studenter i en åben vogn.

Derfor var Nordjyllands Politi tirsdag på gaden i Aalborg, for at tjekke, at studenterkørslen foregik reglementeret. Seks vogne blev standset og tjekket, og ud af dem oprettede politiet to sager og gav et par påtaler for forskellige forsømmelser.

Det oplyser politikommissær Jan Stagsted fra færdselsafdelingen.

- Generelt så det fornuftigt ud med de vogne, vi standsede. Vi gav et par påtaler for forsikring, der ikke var helt i orden, og en af de sager, vi oprettede, handlede om, at der ikke var godt nok styr på chaufførens angivelse af køre-hviletid, siger Jan Stagsted til TV2 Nord. 

Både forsikringspapirer og den generelle sikkerhed i vognene blev gennemgået ved kontrollen.

- Sikkerheden skal være på plads, når man har unge mennesker med på ladet, men jeg synes, det så fornuftigt ud ved kontrollen. Vi gav også chaufførerne nogle gode råd med på vejen til, hvordan de kan gøre studenterkørslen endnu bedre næste år, siger Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi.

Tjekker ikke på grund af uheld

I år har der været registreret et par uheld med studenterkørslerne - blandt andet med et hold fra studenter fra Nørresundby, som måtte en tur på skadestuen, efter en bilist havde foretaget en særdeles hasarderet overhaling af studentervognen, så den måtte bremse hårdt op. 

Men det er ikke på grund af uheldene, at Nordjyllands Politi tirsdag var på gaden.

- Vi havde snakket om inden uheldene, at vi skulle have kigget på studentervognene. Der kører jo mange rundt lige i de her dage, og der er mange unge mennesker med. Tidligere har vi stort set ikke oplevet problemer eller uheld i forbindelse med kørslen, men vi har besluttet at følge op på kontrollen næste, måske i lidt større stil, siger Jan Stagsted.


Seneste nyt

fra Nordjylland