Politiet rykker hurtigere ud i Nordjylland

Gennemsnitligt kommer politiet 2 minutter og 30 sekunder hurtigere frem end for et år siden. Der er dog stadig store forskelle på responstiderne afhængigt af, hvor man bor.

Politiet er generelt blevet hurtigere til at komme ud til borgere, når der bliver ringet til alarmcentralen i Nordjylland. Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet over udviklingen i politiets responstider.

I efteråret fik Nordjyllands Politi massiv kritik på grund af for lange responstider, og noget tyder på, at der har været ekstra fokus på problemet. I hvert fald er responstiderne i de nordjyske kommuner faldet.

quote Responstiden er det vigtigste element i borgernes tryghed overfor kriminalitet

Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem og retsordfører, Venstre

I 2016 var responstiden i gennemsnit 12 minutter og 25 sekunder i Nordjylland. Den er i 2017 faldet til 9 minutter og 55 sekunder, viser de nye tal.

- Det er en super god udvikling, der tyder på, at tidligere kritik er taget alvorligt. Responstiden er det vigtigste element i borgernes tryghed overfor kriminalitet, og derfor hilser jeg med glæde at den er kraftig faldende i Nordjylland, siger Preben Bang Henriksen (V), der er Venstres retsordfører.

- Det er en rigtig god udvikling, som vi skal holde ved. Derfor er det meget vigtigt, at politiet fortsat har fokus på patruljer i de nordjyske landområder, fortsætter han.

Højere responstider på Mors og i Thy

Ikke helt så godt ser det ud på Mors og i Thy, der hører under Midt- og Vestjyllands Politikreds. Her er responstiden faktisk gået op.

I Thisted Kommune er responstiden gået fra 13 minutter og 27 sekunder i 2016, og i 2017 var den steget til 13 minutter og 54 sekunder.

I Morsø Kommune var responstiden i 2016 på 18 minutter og 8 sekunder, imens den i 2017 blev opgjort til 19 minutter og 48 sekunder. 

Der findes ingen opgørelser for Læsø Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland