Politiker vil lovgive mod Skagen-skamplet

Kommunen kan intet stille op med den skamplet af rod og affald, der ligger på den gamle kasernegrund i Skagen. Som det er i dag gælder i byggetilladelsen for evigt, fordi den er givet, men det vil en byrådspolitiker i Frederikshavn nu have lavet om på.

Pia Karlsen, byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, forstår ikke, at en stor grund midt i Skagen nu i snart ti år har fået lov til at ligge forfaldent hen - til gene for naboerne. Firmaet Tuxen købte i sin tid kasernegrunden af kommunen for at opføre 50 feriehuse, hotel og svømmeland.

Planerne gik hurtigt i stå, men byggeriet var påbegyndt, og det betyder, at byggetilladelsen ikke kan inddrages. Pia Karlsen vil nu have Kommunernes Landsforening til at indføre en frist for at begynde byggeriet.

- Jeg kan sagtens forstå, at beboerne i området er frustrerede. Derfor kunne man godt gå videre. Vi er nogle stykker i byrådet, der nu vil prøve at rejse sagen i KL, Kommunernes Landsforening, på mødet i marts.Hvis man som privat for eksempel køber en kommunal grund, så er der bygepligt inden for to år , hvor tingene skal står færdige. Måske kunne man indføre noget tilsvarende for den her type byggerier, sådan at man indenfor en vis årrække har en forpligtelse til at gøre noget. Og eller skal der udøves en sanktion. Som det er i dag, kan vi ingenting gøre, siger Pia Karlsen. 

For naboerne på Jens Winthers Vej i Skagen er det på høje tid, at der sker noget. En af dem, Allan Hansen, har et stort ønske.

- Vi ville ønske, at der var en byggetilladelse, der kun gjaldt et vist antal år. og så ville jeg allermest ønske, at grunden blev solgt, så der kunne blive nogle almindelige grunde med almindelige boliger på stedet. Vi behøver ikke flere hoteller her i byen. Dem har vi rigeligt af, siger Allan Hansen.

De seneste dage har der været tilløb til lidt oprydning. En trailer er indtil videre blevet fyldt med poser med affald. Men indsatsen rækker ikke, mener Mogens Eeg, der er formand for Skagen Byting.

- Det er da en begyndelse, men det bedste ville være, at den grund bliver solgt, siger formanden for bytinget.

Meget tyder på, at skagboer og turister kommer til at leve med den forfaldne byggegrund indtil videre. Boie Frederiksen, chef i Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune, siger lige ud , at kommunen er bundet på hænder og fødder i den sag. Pia Carlsen håber, at kommunen nu kan bruge andre argumenter.

- Der kan jo hurtigt blive hygiejniske problemer med rotter og affald, og så kan der blive åbnet for, at kommunen går ind og alver noget oprydning, siger Pia Karlsen.    

byrådspolitiker Pia Karlsen vil have KL til at indføre frist mht byggetilladelser

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland