Politikere forlanger forklaring: 444.000 kroner brugt forkert

Den garantisum, der skulle dække efterfølgende regninger efter nedrivningen af Terndrup Sygehus, er væk.

TV2 Nord kunne søndag afsløre, at Region Nordjyllands administration havde brugt den garantisum på 444.000 kr., som blev stillet ved nedrivningen af Terndrup Sygehus, som en del af betalingen i et tvivlsomt forlig med IF Nedbrydningen, som stod for arbejdet.

Dermed var pengekassen tom længe inden garantiperioden på de normale fem år var overstået, og det rammer blandt andet sygehusgrundens nabo, som har fået sin vej ødelagt.

Per Larsen (Konservative) siger:

- Det er jeg selvfølgelig noget chokeret over, fordi garantisummen er selvfølgelig nogle penge der skal bruges hvis der opstår  problemer efterfølgende. Der kan komme eventuelle regninger, og de skal jo kunne  betales af den garantisum.

Lene Linnemann fra SF undrer sig over, at hun ikke har fået oplysning 

om, at garantisummen er frigivet i den efterhånden berygtede handel.

- Jeg er sikker på, at jeg har deltaget på de møder, der har været vedrørende det her, så enten er det ikke blevet sagt - eller også har jeg ikke hørt det. Det er i hvert fald ikke noget, jeg er gjort bekendt med, siger Lene Linnemann.

Statsforvaltningen undersøg 

er netop nu, om den tidligere sygehusgrund blev solgt i et ulovligt udbud, men så længe vil regionspolitikerne ikke vente med en forklaring med hensyn til den frigivne garantisum. Kritikken breder sig nu også ind i Regionsrådets socialdemokratiske gruppe.

Regionsrådsmedlem Arne Nielsen forlanger en redegørelse:

- Jeg vil forlange, at administration og Regionsrådet tager det her op, så vi kan finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag, for vi kan ikke leve med at en almindelig borger skal komme i klemme, som det er sket, for det er ikke rimeligt.

Per Larsen, (Konservative) stiller anderledes kontante krav:

- Vi må få holdt det vejsyn for regionens regning, og så skal den borger selvfølgelig have sin vej ordnet, fordi det har jo været regionens grund og dermed vores ansvar. Og så skal vi også sikre os, at vi ikke fremover kommer til at udbetale en garantisum, før det endelige regnskab er gjort op, siger Per Larsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland