PostNord i krise: Nordjyske landmænd klar til kamp med brevduer

Det vil ramme yderområder og landmænd hårdt, hvis PostNord gennemfører sin spareplan og fremover kun vil dele post ud én gang om ugen.

Hvis PostNord ender med at gennemføre den spareplan, der ikke bare vil koste 4000 postmedarbejdere deres job, men også vil skære omdelingen af post ned til én gang om ugen, vil det ramme hårdt i de danske yderområder.

Det mener formanden for landboudvalget i LandboNord, Niels Pedersen Qvist.

- Hvis vi ikke kan få post delt ud mere end den ene gang om ugen, der er lagt op til med besparelserne, vil vi blive sat tilbage i landdistrikterne, siger Niels Pedersen Qvist.

Han anerkender, at postuddeling også har betydning for byerne, men han mener alligevel, at de tyndt befolkede landområder vil bøde mest.

- Det er immervæk lettere at få posten delt ud, hvor mange mennesker er samlet, end det vil være herude, hvor der er langt til naboen. Vi kan ikke sige, hvor pengene til at dele post ud oftere, skal komme fra, men vi vil nødig have serviceforringelsen. Nogle af os har selvfølgelig bredbånd og elektronisk post at falde tilbage på, men sådan er det altså ikke alle steder. Så vi er meget afhængige af et postvæsen, siger Niels Pedersen Qvist fra LandboNord.

For et år siden truede han med at gå over til brevduer, hvis posten blev ved med at skære i serviceniveauet og forhøje portoen. Og det er han stadig klar til, siger Niels Pedersen Qvist tirsdag morgen.

Til det formål står Vrå Brevdueforening og formand Bent Lassen klar. Faktisk er beskeden, at de kan gå i gang med det samme, hvis det skulle være.

Fra PostNords presseafdeling oplyser man, at den fremtidige plan om postomdeling af almindelige breve en gang om ugen, ikke vil være en besparelse, kunderne vil kunne mærke. Man holder nemlig stadig fast i, at der maksimalt vil gå fem dage, før et brev kommer fra afsender til modtager, som det er praksis nu.

Tirsdag er transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, (LA), indkaldt til møde i forbindelse med krisen i PostNord. Her skal han svare på, hvornår han konkret vidste, hvor store problemer postvirksomheden var i.


Seneste nyt

fra Nordjylland