Poul Madsen om nyt Qureshi-medie: Løgnehistorier vil altid klæbe til ham

Michael Qureshis tidligere chefer ønsker ham tillykke med sit nye medie. Poul Madsen fra Ekstra Bladet forsikrer dog også Qureshi om, at den ombruste journalists fortid ikke bliver glemt.

Journalist Michael Qureshi blev i december fyret fra Ekstra Bladet. Her var han højt profileret sportsjournalist, men afsløringer fra TV3 Sport om at Michael Qureshi i sine udenlandske sportshistorier brugte kilder, der ikke findes, fik ham fyret. Han gik med et fra at være med i toppen af dansk sportsjournalistik til at blive journalistikkens sorte får.

Efter næsten et halvt år med tavshed fra Qureshis side fortæller han i et interview med TV2 Nord i dag hvorfor han opdigtede kilder og om hvorfor han overfor sine tidligere chefer på BT og Ekstra Bladet ikke vil fortælle om de personer, Michael Qureshi siger, gemmer sig bag de falske navne. Anledningen er at Michael Qureshi sammen med blandt andre Thomas Enevoldsen fra AaB starter et nyt medie, der har fokus på Aalborg.

Hvorfor er det, du ikke vil gå i detaljer med din sag? Du kan jo nærmest ikke få et dårligere ry, end du har fået. Dine redaktører og tidligere chefer har givet dig mulighed for at opgive Oscar Rodriguez og Francesco Pierinis rigtige navne til dem, uden at de vil gå videre med det? Det kan vel ikke være af kildebeskyttelsesmæssige årsager, at du ikke går til dem?

- Jeg har ødelagt én familie, og det er min egen. Jeg har rippet op i et livsbasis for mine børn og min kone. Vi vidste ikke og ved ikke, hvad fremtiden bringer. Jeg skal ikke ødelægge andre menneskers liv. Det respekterer jeg. Det er mig selv, og derfor ønsker jeg ikke at involvere andre mennesker, siger Michael Qureshi.

Men det vil vel ikke ødelægge andre menneskers liv, at du opgiver Oscar Rodriguez og Franceso Pierinis rigtige navne til dine chefer, som ikke vil gå videre med det?

- Det er din påstand, at de ikke vil det, og det tror jeg simpelthen ikke på.

Du tror ikke, at hvis du opgiver navene, og de siger, at vi ikke vil gå videre med det - det vil du ikke tro på?

- Jeg har oplevet meget i mine 15 år som journalist, så jeg er ikke villig til at tage den risiko.

TV2 Nord har efter det 28 minutter lange interview mandag blev gjort offentligt tilgængeligt været i kontakt med både Olav Skaaning Andersen, der er ansvarshavende chefredaktør på BT og Poul Madsen, der er ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet.

Poul Madsen var manden der fyrede Michael Qureshi efter TV3 Sports afsløringer. Han ønsker Qureshi tillykke med sit nye medie og fortsætter:

- Han har altid været en driftig mand, så det overrasker mig ikke, at han som en fugl phønix genopstår med et lokalt medie i Aalborg. Men tanken om at alt nu er glemt er absurd. Qureshis løgnehistorier vil naturligvis altid klæbe til ham, og være en hemsko for hans videre arbejde som journalist. Heldigvis, for når man som Qureshi på det groveste har forbrudt sig mod kernen i journalistik, og bevidst opfundet kilder og historier, så skal det ikke bare lige glemmes.

Olav Skaaning Andersen var i en årrække chef for Michael Qureshi og efter kildesagen så dagens lys har BT trukket 287 artikler fra Qureshis hånd tilbage. Han udtalte følgende til fagbladet Journalisten kort efter sagen breakede:

- Det kan være, at der er reelle kilder bag ved nogle af hans pseudonymer. Det påstår han jo. Men når man ser på, hvor mange kilder vi ikke kan identificere, så tegner der sig et billede af, at Michael Qureshi har snydt og bedraget rent ud sagt, fordi han undervejs systematisk har forfalsket sine kilder.

Nu hvor Michael Qureshi så siger, at han ikke stoler nok på sine tidligere chefer til at fortælle om de reele kilder, han hævder gemmer sig bag falske navne, er Olav Skaaning Andersen mindre snaksalig. I en skriftlig kommentar til TV2 Nord siger han:

- Jeg tror ikke Michael Qureshi mener, at han ikke kan stole på mig. Jeg er glad for, at Michael kommer videre og ønsker ham held og lykke med sit nye projekt. Jeg har ikke yderligere kommentarer.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland