Præst skal tage sig af turister i Skagen

Aalborg Stift ansætter en sommerlandspræst med særligt fokus på turisterne.

Det er ikke kun barer, strande og museer, der oplever en ekstra søgning, når millioner af turister indtager Nordjylland hver sommer. Også kirkerne mærker en øget tilstrømning. Derfor ansætter Frederikshavn Provsti per 1. juni den 49-årige Lene Ladefoged Fischer i en nyoprettet stilling som sogne- og sommerlandspræst med base i Skagen.

Sommerlandspræstens opgave bliver at igangsætte initiativer over for fritidsvendelboer og turister, primært i Skagensområdet men i højsommeren også i Lyngså/Sæby-området.

Provst Viggo Ernst Thomsen ser et stort behov for en præst til at tage sig af sommerlandsgæsterne:

- Mange af dem er mere åbne over for det eksistentielle og livets merbetydning, når de er på ferie, end når de løber i trædemøllen derhjemme. Og de går dermed oftere i kirke i deres ferie, fortæller provsten og fortsætter:

- Opgaven bliver at idéudvikle og koordinere, så folkekirken kan findes, når sommerlandsgæsten er søgende.

Lene Ladefoged Fischer glæder sig til at møde både kirkefolk og turister i det nordjyske. Og hun er på hjemmebane. Siden barndomsårene har hun været feriegæst i Tversted, hvor familien har sommerhus. Ofte er turen gået til Skagen.

- Jeg har altid nydt den særlige stemning og lyset rundt omkring i Skagen by og ved havnen og alt det, som gør byen kendt, fortæller Lene Ladefoged Fischer.

Allerede nu er der mange kirkelige tilbud til sommerlandsgæster i Frederikshavn Provsti: Gudstjenester ved Den tilsandede Kirke, børnefestival, kirkecafé, St. Laurentius-vandring, morgensang, meditation i kirken, havnegudstjeneste i Voerså m.m. Og en lang række koncerter.

Lene Ladefoged Fischer er født og opvokset i Aarhus. Hun har oprindeligt en uddannelse som cand. merc. (SOL), en bred merkantil erhvervsfaring og har sidenhen erhvervet sig en kandidatgrad i teologi fra Københavns Universitet. Hendes håb og forventning er, at hendes forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og erfaringer kan supplere hinanden i det nye præsteembede. 

Lene Ladefoged Fischer kommer fra en stilling som sognepræst i Hostrup-Højst Pastorat i Sønderjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland