Video: Pram sejlede ind i brosikring

En pram er torsdag eftermiddag kollideret med brosikringen ved jernbanebroen i Aalborg. Der er ikke sket skader på broen, og togene kører stadig.

Torsdag eftermiddag ved 13-tiden  kolliderede en pram med brosikringen ved jernbanebroen i Aalborg. Broen har ikke fået skader, og togtrafikken er ikke påvirket.

Påsejlingen skete da prammen, der kom fra øst, skulle under broen, men blev taget af strømmen. Det fortæller Jess Reichstein, der er medejer af lodseriet Aalborg Pilot.

- Der er ikke sket skader på broen og efter påsejlingen er der kørt tog over. Det var træværket, der skal sikre broen mod voldsomme påsejlinger, der tog fra og fik skader, fortæller han.

Der skal altid være en lods ombord når en pram med slæbebåd skal sejle fra Hals og forbi jernbanebroen, og det var der også, da påsejlingen skete.

- Men sådan en pram er meget uforudsigelig, fordi den ingen køl har. At strømmen ville tage den, var der ikke nogen, der kunne forudsige, siger Jess Reichstein.

Henrik Jess Jensen, der er afdelingsleder ved Trafik og Veje i Aalborg Kommune, fortæller til TV2 Nord at prammen ramte det nordøstlige hjørne af det ene broklap-fundament, men det var de såkaldte "fendere" - store træsatve monteret på betonelementet - der tog skade.

- Der er ikke synlige revner i broklapfundamentet, men vores rådgiver COWI skal fredag morgen besigtige skaderne både udvendigt og indvendigt. De kan faktisk komme fire etageniveauer ned under vandet inde i fundamentet og se om der er skader, siger Henrik Jess Jensen.

- Man kan ikke tale om et perfekt sted at ramme broen, men fenderne er designet til at holde for i sådan en situation og fundamentet er også forstærket i den retning, fortæller Henrik Jess Jensen.

Prammen laster - meget ironisk - materialer, der skal være med til at sikre Sallingsundbroen mod fremtidige påsejlinger.


Seneste nyt

fra Nordjylland