Preben Bang: Det er en god løsning

Det nordjyske folketingsmedlem for Venstre, Preben Bang Henriksen, er godt tilfreds med partifælle, justitsminister Søren Pinds politi-beslutning.

Hjemmeværnet skal aflaste politiet ved grænsen, dermed kan 165 betjente nu komme tilbage til arbejdet i politikredsene. Det meddelte justitsminister Søren Pind i dag. Og den beslutninger falder i god jord hos Preben Bang Henriksen (Venstre), der er nordjysk folketingsmedlem og Venstres retspolitiske ordfører.

- Jeg synes det er en rigtig god løsning. Vi kan ikke garantere, at politiets mandskabsproblemer er overstået, men det her er en god begyndelse. Med forliget har vi sikret, at mandskabssituationen på længere sigt er afklaret, siger Preben Bang Henriksen. 

 

Han kan endnu ikke sige, hvor mange der kommer til Nordjylland. Det er en fordelingsnøgle, der ligger hos Rigspolitichefen Jens Henrik Højbjerg, men det anslås, at blandt andet grænsekontrol betyder, at Nordjylland dagligt afgiver 60 betjente til nationale opgaver uden for regionen.

Preben Bang Henriksen kan heller ikke fastslå præcis hvornår, de lokale betjente kommer hjem til Nordjylland igen.

- Man skal ud og have fundet nogle hjemmeværnsfolk, som man først skal have lavet kontrakter med. De skal så på et kort kursus på politiskolen, og det kursus går de i gang med det i juni. Så efter min overbevisning er de første hjemmeværnsfolk klar til at tage over ved grænsen fra 1. juli, siger Preben Bang Henriksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland