Prisen på ældremad fordoblet i ét hug Skagen

 Prisen på ældremad fordoblet i ét hug Skagen

Dagens ret for ældre nordjyder er en prisbombe, der fordobler deres månedlige udgift til mad til 3120 kroner. De pårørende er rystede.

Ældre i plejeboligerne i Ålbæk og Skagen kan se frem til, at deres mad med ét slag stiger voldsomt i pris.
Hidtil har de ældre betalt 1700 kroner om måneden for måltiderne. Men som led i harmoniseringen af madordningen i Frederikshavn Kommune stiger prisen 1. november til 3120 kroner. En stigning på godt 1400 kroner.
- Jeg er rystet, siger Poul Erik Andersen, hvis 94-årige bedstemor bor i en plejebolig i Ålbæk.
- Der gik en chokbølge gennem de pårørende over, at stigningen er så stor, og at man vil være bekendt at komme med så stor en stigning, siger han til Nordjyske Stiftstidende.
Han mener, at med de øvrige udgifter til vask og husleje er der med den nye madpris ikke længere råd til telefon og andre personlige udgifter for de gamle.
Han har nu bedt Frederikshavn Kommune specificere, hvad den store prisstigning skal bruges til. I forbindelse med omlægningen af kommunens madordning er det slut med brugernes frie valg af, hvem der skal komme med deres mad. Det er baggrunden for prisstigning på 1400 kroner om måneden.
Ifølge Ældresagen stiger kommunernes priser for ældremad næsten dobbelt så hurtigt som de øvrige priser i samfundet. Den gennemsnitlige pris på ældremaden i landets kommuner er steget fra 2200 kroner i 2000 til 2926 kroner ved starten af 2008. Eller hvad der svarer til omkring 33 procent. I Frederikshavn Kommune går den stigning altså noget hurtigere.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland