Prisen på vand stiger i Hjørring

Det bliver 20 % dyre at tage opvasken, tage bad eller gå på toilettet i 2013, hvis man bor i Hjørring Kommune, fordi vandpriserne stiger.

En kubikmeter vand kommer til at koste cirka fem kr. mere i Hjørring Kommune, end den gør i dag. Prisen bliver 30 kr. pr kubikmeter plus moms.

- Prisen stiger af den ene årsag, at det er nødvendigt for at få enderne til at nå sammen i forhold til de investeringer, som vandselskabet skal foretage på den korte bane, siger borgmester i Hjørring Arne Boelt (S).

Hjørring Vandselskab er kommet bagud med store investeringer, som skal foretages nu for at undgå flere problemer med oversvømmelser i haver, kældre og på marker. Samtidig er der blevet færre borgere og mindre erhverv til at betale regningen.

- Det er for eksempel overløbsbassiner, som skal laves bedre, og så er det separatkloakering, der skal udføres. Begge dele er opgaver, som er rigtig dyre, siger Tommy Mostrup, der er direktør hos Hjørring Vandselskab.

Ifølge vandselskabet, rammer prisen for næste år det samme niveau, som i nabokommunerne Brønderslev og Frederikshavn.

En almindelig familie bruger cirka 110 kubikmeter vand pr år. Det vil give en prisstigning på 550 kr. om året.

Hjørring Vandselskab ville egentligt have hævet prisen endnu mere, men fik afslag af økonomiudvalget.

Alligevel er de stigende vandpriser kommet for at blive.

- Jeg tror på, at takststigningerne over det ganske land vil hæve sig lige så stille og roligt, fordi der kommer mere vand for oven (så kloarknettet skal udbygges, red.), og ellers så skal der komme penge fra Christiansborg til at løse det her, siger borgmester Arne Boelt.


Seneste nyt

fra Nordjylland