Protest mod vindmøller fik bred politisk opbakning

Flere kandidater til det kommende kommunalvalg mødte torsdag op og støttede en demonstration mod fornyelse af vindmølleparken Nørre Økse Sø.

Det er på programmet, at de 24 vindmøller i vindmølleparken ved Nørre Økse Sø i Jammerbugt Kommune skal fornyes. 15 nye vindmøller, der med sine 150 meters højde er dobbelt så høje som de nuværende, skal erstatte de gamle møller. 

Men da en større gruppe vindmøllemodstandere her i eftermiddags samledes for at demonstrere i en rundkørsel mellem Birkelse og Tranum, blev de her - med kun 12 dage til kommunalvalget - bakket op af en lang række kandidater fra adskillige politiske partier i Jammerbugt Kommune. 

- Det kan ikke passe, at vi skal sætte større vindmøller op i kommunen, der generer borgerne i deres eget hjem, fortæller Kasper Buus Horneman (K). 

Der var i alt mødt repræsentanter op fra seks forskellige partier. 

- Vi vil ikke have de her mastodonter på land, men vi vil have dem ud i havet. Det er karakteristisk for alle de her partier, fortæller Inger Ottesen (KD). 

Fraværende var repræsentanter fra de to store partier Venstre og Socialdemokratiet, og det ærgrer en af de borgere, der står bag protesten. 

- Jeg tror ikke de er interesseret i at diskutere med os, desværre, fortæller talsmand for protestgruppen, John Søborg Lambertsen. 

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har også meldt ud, at de er imod opstillingen af de nye 150 meter høje vindmøller ved Nørre Økse Sø. 


Seneste nyt

fra Nordjylland