Radikale har fundet ny spidskandidat til regionsrådet

42-årige Gitte Lopdrup er valgt som ny spidskandidat for Radikale Venstre til Regionsrådet. Hun afløser Ninni Lodahl Gjessing.

Efter otte år i Regionsrådet stopper Radikale Venstres medlem af regionsrådet, Ninni Lodahl Gjessing, sin regionspolitiske karriere, men allerede et år før valget, har partiet fået udpeget spidskandidaten, som man håber, kan genvinde det enlige mandat Radikale har i Regionsrådet i øjeblikket.

Det blev 42-årige Gitte Lopdrup fra Aars, der blev valgt af de delegerede på et møde i Radikale Venstre den 28. november.

- Vi er utroligt stolte og glade på Gittes vegne over, at hun på så fornem vis er blevet valgt som spidskandidat for den radikale liste til regionsrådsvalget, udtaler storkredsformand for Radikale Venstre i Nordjylland Michael Portefée i en pressemeddelelse hvor det også fremgår at Jørgen Hein og Thorstenn Arnason bliver henholdsvis nummer 2 og 3 på den radikale liste til regionsrådsvalget.

Gitte Lopdrup er uddannet ergoterapeut og har en erhversmæssig baggrund i blandt andet psykiatrien. Hun har udbygget sin uddannelse med en kandidat i Folkesundhedsvidenskab fra Aalborg Universitet. Privat er hun gift, har to børn og bor i Aars.

Ninni Lodahl Gjessing som Gitte Lopdrup er udpeget til at efterfølge har som 2. viceformand i regionsrådet, blandt andet arbejdet for at bevare de mindre sygehuse i regionen, og det arbejde vil Gitte Lopdrup gerne fortsætte:

- Vi skal fortsat have fokus på kvaliteten i det nordjyske sundhedsvæsen. Jeg vil arbejde for et bedre samarbejde mellem kommune og regioner, så patienterne oplever en større sammenhæng i deres behandling og rehabilitering. Patienten skal inddrages i beslutninger om deres behandling og meget gerne informeres om andre behandlingsmuligheder, så de selv kan være med til at vælge den behandling, der passer til deres liv og behov, udtaler hun og fortsætter:

- Vi skal også fokusere på den øgede ulighed i sundhed, og have forskellige varer på hylden, som tilgodeser de forskellige behov, der er, hvad enten det handler om forskellige typer af informationskampagner eller mere håndholdte indsatser.

Den nye spidskandidat vil, hvis hun bliver valgt, også arbejde for at det nordjyske sundhedspersonale i højere grad får tid til at yde omsorg, og så vil hun arbejder for at nedbryde tabuer om det at have en sindslidelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland