Rebild åbner klinik for overvægtige

En nyt, internationalt anerkendt metode skal sørge for sunde børn i Rebild Kommune.

Med et informationsmøde i byrådssalen satte Rebild Kommune i dag gang i deres nye overvægtsklinik, der er et tilbud til kommunens overvægtige børn og unge.

- Vi har en vision her i Rebild Kommune om, at vi fortsat skal være den sundeste kommune i 2025, og vi ved, at hvert femte barn er overvægtig, så derfor er der rigtig god grund til at gøre det her, siger Janne Møller Olesen, der er faglig leder for sundhedsfremme- og forebyggelse i Rebild Kommune.

Den nye overvægtsklinik skal holde til på kommunens sundhedscenter, hvor de med udgangspunkt i overlæge Jens-Christian Holms metode skal behandle overvægtige børn i alderen 3-16 år.

- Den består af en komplet omlægning; familiebaseret, skræddersyet behandlingsplan til det enkelte barn, som tager alle barnets, familiens udgangspunkter i betragtning og skaber de livsomstændigheder, de livsvalg, som barnet har godt af, siger Jens-Christian Holm, der er overlæge på Børneafdelingen på Holkbæk Sygehus.

Rebild Kommunes såkaldte overvægtige-team består i første omgang af fire personer, der har været på oplæringskursus hos Jens-Christian Holm.


Seneste nyt

fra Nordjylland