Rebild får flest i arbejde: Se tal fra din kommune

Rebild Kommune er den kommune i Nordjylland, der har færrest dagpengemodtagere. Hermed er de bedst til at folk i arbejde, viser tal fra Danmarks Statistik.

I fjerde kvartal af 2017 var der 7710 dagpengemodtagere i hele Region Nordjylland, hvilket svarer til 3,38 procent af de personer som aktivt betaler til dagpengesystemet. Det er lige under landsgennemsnittet som ligger på 3,64 procent. Rebild Kommune topper listen i Nordjylland med kun 2,69 procent dagpengemodtagere.

- Jeg er yderst tilfreds med, at også Rebild Kommunes borgere får glæde af opsvinget. Især er det glædeligt, at langtidsledigheden også er nedbragt. Vi har den seneste tid haft under 40 dagpengemodtagere med mere end ét års uafbrudt ledighed. Det giver mulighed for at opkvalificere de, der endnu ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet. Så vi arbejder ufortrødent videre med at skaffe virksomhederne den arbejdskraft de efterspørger, siger Rebild-borgmester Leon Sebbelin. (Radikale Venstre) 

quote  

Især er det glædeligt, at langtidsledigheden også er nedbragt. 

I den anden ende af skalaen ligger Læsø. Her var 6,25 procent af de forsikringsaktive a-kasse medlemmer på dagpenge i fjerde kvartal af 2017. Det er Danmarks højeste andel af dagpengemodtagere blandt landets 98 kommuner. Men det er der en grund til, mener borgmesteren. 

- Den primære beskæftigelse herovre er turisme-relateret og herudover relateret til fiskeri og fiskeindustri og mindre håndværk. Det vil sige, at en stor del af arbejdsudbuddet kan betegnes som sæson- og løsarbejdere som jævnligt er i kontakt med dagpengesystemet, som kan være en forklaring på den relativt høje procent, siger Borgmester i Læsø Kommune, Karsten Nielsen. (Dansk Folkeparti)

På Læsø er dog i fuld gang med at nedbringe antallet af ledige. De har indgået et samarbejde med Frederikshavn Kommune, så jobcentrene på både Læsø og i Frederikshavn har fokus på ø-kommunens problem. 

Se andelen af dagpengemodtagere i din kommune: 

1. Rebild: 2,69%
2. Morsø: 2,74%
3. Thisted: 2,83%
4. Brønderslev: 3,26%
5. Jammerbugt: 3,39%
6. Vesthimmerlands: 3,39%
7. Mariagerfjord: 3,42%
8. Hjørring: 4,16%
9. Frederikshavn: 4,40%
10. Aalborg: 4,41%
11. Læsø: 6,25%
 
Dagpengemodtagere i procentdel af forsikringsaktive a-kasse medlemmer. Kilde: Her bor Danmarks dagpengemodtagere i 2018

Seneste nyt

fra Nordjylland