Rebild Kommune opfordrer medarbejdere til åbenhed efter sag om dårligt psykisk arbejdsmiljø

Rebild Kommune har sendt et brev til alle kommunens medarbejdere, hvor de opfordres til at tale åbent om eventuelle problemer. Brevet kommer efter en sag, hvor 16 tidligere medarbejdere i Center for Sundhed har fortalt om et dårligt psykisk arbejdsmiljø.

- Vi insisterer på et godt arbejdsmiljø. Det skal være godt og trygt at gå på arbejde – og ingen skal blive syge af at gå på arbejde.

Sådan lyder det i et brev, som er underskrevet af Rebild Kommunes kommunaldirektør Jes Lunde. Brevet er sendt til alle medarbejdere i kommunen torsdag aften i sidste uge oven på en dag, hvor chefen i Rebild Kommunes Center for Sundhed valgte at fratræde sin stilling.

Fratrædelsen kom efter et ni dage langt forløb, hvor 16 tidligere medarbejdere i kommunens sundhedscenter 28. februar fortalte om en arbejdsplads præget af mobning, trusler og frygt. Anonymt bekræftede flere nuværende ansatte arbejdsforholdene.

Rebild Kommune har efterfølgende lavet en redegørelse, hvor byrådet er blevet informeret om sagen. Alle tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og alle ansatte på rådhusene og i Center for Sundhed har også modtaget redegørelsen.

Derudover har kommunaldirektøren udsendt det omtalte brev til alle kommunens medarbejdere. Her opfordres de til at tale åbent om eventuelle problemer, de oplever.

- Det er helt afgørende, at vi alle føler et ansvar for at sikre et godt arbejdsmiljø. Det indebærer, at vi alle har en forpligtelse til at tage et initiativ, hvis noget ikke fungerer. Gå til din nærmeste leder, din TR (tillidsrepræsentant red.) eller AMR (arbejdsmiljørepræsentant red.). Og hvis du ikke bliver hørt, så spring over og gå til din leders leder helt indtil du har direktionen i direkte tale, skriver kommunaldirektør Jes Lunde i brevet.


Seneste nyt

fra Nordjylland