Rebild Kommune skruer bissen på: Sender nyt påbud til Region Nordjylland

Rebild Kommune skruer nu bissen på overfor Region Nordjylland i sagen om den tidligere sygehusgrund i Terndrup.

Region Nordjylland får nu ordre på at undersøge hele den tidligere sygehusgrund i Terndrup for forurening. Det sker på trods af, at grunden faktisk burde være stort set renset.

TV2 Nord har fået aktindsigt i sagen. Her fremgår det, at Region Nordjylland undervejs i nedrivningsprocessen mister tilliden til Nedbrydningsfirmaet IF. Det sker  fordi de ikke kan dokumentere, hvor de henter den jord, som skal køres på som opfyldning på sygehusgrunden i Terndrup.

Ifølge referaterne af byggemøderne mellem Region Nordjylland og Nedbrydningsfirmaet IF hentes jorden på firmaets depot i Aalestrup, men netop det depot er under skærpet tilsyn fra Vesthimmerlands Kommune. Borgmester Knud Kristensen siger:

- Vi har fået adskillige henvendelser fra borgere, der har sået tvivl om hvad der bliver kørt til fra anlægget i Aalestrup, så vi har sat det under kritisk lys. Vi forlanger, at der nu  skal ligge dokumentation for hvert eneste vognlæs.

Usikkerheden og den manglende dokumentation får altså nu også Rebild Kommune til at reagere. De har nu udsendt et såkaldt varsel om et undersøgelsespåbud, der gælder for hele den knap 11.000 kvadratmeter store grund i Terndrup.

- Vi er blevet bekymrede over den udvikling der har været i sagen, så vi forventer at udstede et påbud for hele grunden, så alt kan blive undersøgt, siger Claus Riber Knudsen, Centerchef, Natur og Miljø, Rebild Kommune.

Region Nordjyllands formand Ulla Astman ønskede i dag ikke at kommentere TV2 Nords nye oplysninger i sagen. 

 

 

 


Salget af sygehusgrunden

051017 Sygehusgrunden i Terndrup

Sygehusgrunden: Det sidste punktum er sat - nu kommer der boliger på grunden

090217 Kviksølv på sygehusgrunden

play Sygehusgrund i Terndrup dobbelttjekkes: Nye ejere tager ikke nogen chancer

60_percent,default_thumb

play Hvad er op og ned? Juridisk chef svarer på spørgsmål om sygehusgrunden i Terndrup

210916 Sygehusgrunden i Terndrup

play Sygehusgrund er attraktiv

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland