Reform skræmmer elever væk

Regeringens forslag til hvordan man får flere unge ind på erhvervsskolerne er forfejlet - i stedet for at hente elever over på erhvervsuddannelserne, vil man miste dem. Sådan lyder kritikken fra Aalborg Handelsskole.

Regeringen fremlagde i går et forslag til en ny erhvervsskolereform. Et af punkterne er, at man fremover skal kunne gå direkte fra en gymnasial uddannelse ud i praktik som for eksempel kontorelev. Selvom målet med den nye reform er at trække elever over på erhvervsskolerne ved at gøre studentereksamen mindre lokkende, så sker det modsatte, ifølge Aalborg Handelsskole.

- Konsekvensen vil være, at vi kommer til at miste nogle elever, fordi det faktisk vil være mere attraktivt at tage en gymnasial uddannelse, siger Poul Bak Søe Jeppesen, direktør for Aalborg Handelsskole.

Før var der et krav om, at hvis man kom fra en gymnasial uddannelse, så var der et 12 ugers introforløb på handelsskolen. Hvis introforløbet bliver sløjfet, bliver det ifølge Poul Bak Søe Jeppesen endnu mere attraktivt for den kommende salgsassistent at tage en studentereksamen, da eleven på den måde har dobbelt kompetence.

Og spørger man eleverne, kan man godt forstå direktørens frygt.

- Hvis jeg skulle vælge nu, og den nye reform var vedtaget, så kunne jeg godt finde på at tage gymnasiet. Så har man en dobbeltpakke, og det ville gøre det hele meget nemmere, siger Christinna Kjær Buchholtz, der går på første år på Aalborg Handelsskole.

På handelsskolen er frygten, at erhvervslivet gerne vil have elever direkte fra gymnasiet fremfor dem, som kommer fra erhvervsuddannelserne.

- Jeg tror på, at erhvervslivet ser mere på den modenhed, de unge mennesker kommer med, og siger, jamen vi kan selv oplære dem - enten i praktiktiden eller tage dem ind som trainees, siger Poul Bak Søe Jeppesen.


Seneste nyt

fra Nordjylland