Regionen efter overfald på bosted: Vil have ny type institution

Efter en beboer på et bosted tog kvælertag på en ansat, efterlyser Region Nordjylland nu ny type institution. Der skal skabes bedre sikkerhed.

En psykisk syg mandlig beboer tog kvælertag på en 47-årig social og sundhedsassistent på bostedet Visborggard i lørdags.  Den kvindelige ansatte blev reddet af en kollega, som blev udsat for vold under redningsaktionen.

Episoden får nu Region Nordjylland til at efterlyse en ny type institution, til de beboere, der er hårdest ramt af psykisk sygdom.

- Vi kan konstatere, at der er en lille gruppe, der kommer i klemme med de institutioner, der eksisterer i dag . Vi har allerede de psykiatriske sygehuse og socialpsykiatriske bosteder. Men nu efterlyser vi sammen med de andre regioner en tredje slags institution, siger Ole Bjerre, sektorchef i specielsektoren ved Region Nordjylland.

Den psykisk syge mand har flere gange truet de ansatte. Han har blandt andet truet med at gøre som på bostedet Lindegaarden. Her blev en kvindelig ansat i marts 2016 knivdræbt af en psykisk syg beboer.

- Vi efterlyser ikke kun det her for personalet og medbeboeres sikkerhed. Vi mener også, at vi under sådanne rammer vil kunne give den her gruppe af borgere et bedre og mere værdigt tilbud, forklarer Ole Bjerre. 

Derfor sidder et udvalg under Danske Regioner netop nu og arbejder med planer for en sådan ny type institution. 

Den 47-årige social- og sundhedsassistent er sygemeldt. Den mandlige beboer er nu indlagt på retspsykiatrisk, men forventes at vende tilbage til Visborggaard inden længe.

- Såfremt det ender med, at vedkommende kommer tilbage, så har vi også garanteret, at så sætter vi ekstra personale på i det omfangm, det er nødvendigt for at sikre trygheden, siger Ole Bjerre.  


Seneste nyt

fra Nordjylland