Regionen har solgt forurenet grund

Region Nordjylland har netop meddelt, at man har solgt den omstridte og forurenede grund i Terndrup.

Det er nedbrydningsfirmaet IF, der har købt den forurende grund, hvor det tidligere Terndrup Sygehus lå.

Det meddeler regionsformand Ulla Astman (Socialdemokraterne) umiddelbart efter regionens forretningsudvalg har holdt møde mandag.

Hun oplyser, at Nedbrydningsfirmaet IF var den eneste, der har afgivet bud på den forurenede grund.

Det er således første gang nogensinde, at Region Nordjylland har solgt en forurenet grund.

Regionens forretningsudvalg var mandag samlet, hvor chefjurist Peter Larsen gav udvalget en gennemgang af forløbet vedrørende den omstridte grund. Det skete på baggrund af at blandt andre det konservative medlem af regionen, Per Larsen, var fortørnet over, at regionen ville sælge en forurenet grund - det, mente han, var stik imod princippet om, at den, der forurener også sørger for at rydde op. 

Men såvel Per Larsen som en anden skeptiker, SFs Lene Linnemann accepterede tilsyneladende forklaringen fra chefjuristen, og handlen er nu en realitet.

Handlen betyder, at Region Nordjylland med et slipper af med en million gæld til netop firmaet IF. Det er nemlig det firma, der tilbage i 2014 blev hyret til at nedrive det tidligere Terndrup Sygehus og samtidig rense grunden.

Men arbejdet stoppede før tid, fordi økonomien løb løbsk og regionen standsede betalingerne, og parterne indgik ifølge TV2Nords oplysninger et usædvanligt forlig.

Ifølge forligsteksten, som TV2Nord er i besiddelse af, anerkender Region Nordjylland, at Nedbrydningsfirmaet IF har knap 2.1 millioner kroner til gode for arbejdet på sygehusgrunden i Terndrup.

IF får ca. 700.000 kroner kontant og skal til gengæld byde en minimumspris på sygehusgrunden på 1.375.000 kroner. Det betyder altså, at Nedbrydningsfirmaet reelt kun skal betale 677.500 kroner for den forurenede grund.

Regnestykket betyder, at Region Nordjylland faktisk sparer de 1.375.000 kroner ved salget. 

Men den slags handler er i strid med reglerne, mener professor og ekspert i udbudsret ved Aarhus Universitet Michael Steinicke.

-  Jeg synes prismekanismerne sammenblandes, og det er meget uheldigt, fortalte Michael Steinicke i sidste uge, da TV2 Nord fortalte om forløbet med den forurende grund i Terndrup.

Peter Larsen, der er chef på regionens juriske kontor, afviste dengang kritikken, og nu har et samlet forretningsudvalg besluttet at sælge til Nedbrydningsfirmaet IF.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland