Regionsmesterskaber i Folkedans afholdt i Sæby

Regionsmesterskaberne i folkedans blev i denne weekend afholdt i Sæby. Konkurrencen skal være med til at sætte fokus på sporten.

Folkedans er for de fleste hygge og fest, men i denne weekend var det en konkurrence. Der blev nemlig afholdt regionsmesterskaber i folkedans i Sæby. Konkurrencedelen skal være med til at sætte fokus på en sport med faldende medlemstal. 

Der var i dag kun fem nordjyske par, der stillede op i regionsmesterskaberne, muligvis et resultat af den faldende interesse for sporten. Antallet af medlemmer er på fem gået fra 8000 medlemmer på landsplan til nu at være på 5500. Konkurrencer som denne skulle gerne trække nogle yngre kræfter til sporten.

I Regionsmesterskaberne konkurreres der i tre forskellige danse. Fandango, Varsoviane og Kaffemøllen. 

For at regionsmesterskaberne kan komme op at stå skal der være fire deltagende par. Det har gjort at Nordjylland er den eneste region, hvor regionsmesterskaberne blev gennemført. Den planlagte landsfinale, der skulle været afholdt den 7. maj, er derfor også aflyst. 

I Sæby kunne de dog i dag kåre nogle glade vinder af de nordjyske regionsmesterskaber. Vinderne i Sæby blev Inger Nielsen og Ture Andersen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland