Regn aflyser fly ved Danish Air Show

Regnen tvinger et af flyene ved Danish Air Show 2018 til at blive på jorden.

Regnen er af flere omgange faldet støt i Nordjylland søndag. Det har fået konsekvenser for Danish Air Show 2018. Flere af opvisningerne er blevet justeret løbende, da de lavt hængende skyer gør det svært for tilskuerne at følge med, hvis flyene flyver for højt. 

- Vi har været nødt til at reducere dele af programmet. Det er noget, der sker løbende, så det er svært at sige præcis, hvor justeringerne sker, siger pressechef ved flyvestation Aalborg Morten Valentin. 

De største konsekvenser har det dog haft for flyet SU-27 Flanker, der er sendt til showet fra det ukrainske flyvevåben. Det måtte simpelthen blive på jorden på grund af regnen. 

- Den skulle have fløjet, da regnen var allermest tæt. Så det har ikke noget med flyet at gøre, det er simpelthen vejret, der er skyld i aflysningen. Vi prøver, at klemme den ind i programmet senere, men jeg tror ikke det lykkedes, da programmet er for tæt, siger Morten Valentin.

Det er første gang, at SU-27 Flanker er til Air Show i Aalborg. Men flyet deltog i 2016, da showet blev afholdt i Skrydstrup. 

Du kan se SU-27 Flankeren Show fra 2016 her. 


Seneste nyt

fra Nordjylland