Rekord: Hver tredje lejlighed i Aalborg bliver solgt på under to uger

Intet sted i Danmark bliver der solgt lejligheder hurtigere end i Aalborg.

Der bliver langet lejligheder hurtigere over disken hos ejendomsmæglerne i Aalborg, end kræmmerne på Hjallerup Marked sælger poser med 20 par underhylere for 100 kroner. 

Aalborg er nemlig det sted i landet, hvor lejlighederne bliver solgt hurtigst. Hele 34 procent af lejlighedssælgerne kan skifte 'til salg'-skiltet ud med et 'solgt'-skilt i vinduet under to uger efter, de har sat deres lejlighed på markedet. Det viser tal fra boliga.dk. 

 
 
Foto: Vendia Ejendomme A/S

Dermed lægger den nordjyske hovedstad klar afstand til København, hvor 22 procent af lejlighederne er solgt på 14 dage eller mindre. I Odense er tallet 29 procent, og dernæst altså København efterfulgt af Esbjerg og Aarhus med en procentfordeling på henholdsvis 20 og 19 procent.

- Selv om der er færre lynsalg i både København og Aarhus end i Aalborg og Odense, så betyder det ikke, at ejerlejlighedsmarkedet i København og Aarhus er ved at gå i stå. Det tager stadig kort tid at sælge en bolig i begge metropoler, siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker hos Nordea.

- Der er derfor snarere tale om, at det går ualmindeligt stærkt i Aalborg og Odense, end at det går langsomt i København og Aarhus. Og sammenlignet med det resterende land har alle landets storbyer stadig fuld fart på.

Og det er altså ikke fordi, de nordjyske lejligheder er billige, at der er gang i salget. Kvadratmeterpriserne svarer i den nordjyske metropol svarer til priserne i Odense og Esbjerg. 

Aalborg er den by i alndet hvor lejlighederne sælges hurtigst.

Seneste nyt

fra Nordjylland