Rekord-ordre: Nordjysk virksomhed skal levere satelitter for millioner

Nanosatellit-virksomheden GomSpace i Aalborg skal de næste fire år levere satelitter for et rekordstort beløb til engelsk firma.

Virksomheden GomSpace, der ligger i Aalborg og specialiserer sig i produktion af nanosatelitter, har netop landet sin hidtil største ordre.

Ordren har en værdi på op til godt 400 millioner danske kroner fordelt over en periode på fire år, hvor GomSpace skal levere satelitter til engelske Sky and Space Global.

De første satelitter skal leveres i 2018, og den totale beløbsstørrelse afhænger af både udvikling, services og det endelige valg af satelitter.

- Vi er meget begejstrede over at være blevet valgt som leverandør på denne spændende opgave for Sky and Space Global. Projektet gør, at Sky and Space Global sammen med GomSpace står over for et egentligt gennembrud, når det gælder den kommercielle brug af nanosatellitter, der flyver i lav kredsløbshøjde, siger Niels Buus, administrerende direktør i GomSpace.

Hans begejstring deles også hos Sky and  Space Global, som ser kontrakten med det nordjyske firma som et skridt i den helt rigtige retning:

- Vi nærmer os med hastige skridt opsendelsen af vores første 3 Diamonds-projekt, som GomSpace i forvejen har leveret til os. Vores mål er dog at bygge et helt kommunikationsnetværk baseret på en konstellation af satellitter. Kontrakten med GomSpace er endnu et skridt i retning mod en kommerciel indtægtsgivende service, og vi er meget glade for at kunne fortsætte samarbejdet med GomSpace, siger Meir Moalem, administrerende direktør i Sky and Space Global (UK) Ltd. 


Seneste nyt

fra Nordjylland