Rekordsommer i Aalborg Lufthavn: Flere passagerer end nogensinde før

Aalborg Lufthavn har haft en fremgang på 12.262 passagerer i august 2018. Det er især udenrigstrafikken, der trækker op.

En sommer med høje temperaturer satte ikke en dæmper på nordjydernes rejselyst. Tværtimod – Aalborg Lufthavn melder nu om en sommer med ekstraordinært mange rejsende.

I juli kunne lufthavnen berette om passagerrekord - og nu gør de det så igen. August 2018 blev den bedste august i lufthavnens historie med 140.561 passagerer, som fløj til og fra Aalborg Lufthavn. I forhold til august 2017 kan lufthavnen melde om en fremgang på 9,6 procent. Det svarer til 12.262 ekstra passagerer.

Det er især udenrigstrafikken, der rykker. I august var der en fremgang i udenrigstrafikken på 17,9 procent. Det er blandt andet ruter til Spanien og Tyrkiet, der er populære.

- De mange flyselskaber i Aalborg Lufthavn har god vind under vingerne. Det skyldes både efterspørgslen efter ferieoplevelser i for eksempel Spanien, men i særlig grad også de gode videreforbindelser fra blandt andet Amsterdam og London, siger Søren Svendsen, der er direktør i Aalborg Lufthavn.

Mens udenrigstrafikken buldrer derudad, går det også fremad med indenrigstrafikken – dog i et lidt lavere tempo. I august 2018 var der en vækst i indenrigstrafikken på 3,5 procent i forhold til året før. Dermed var antallet af indenrigspassagerer på 71.571 styk.

Det har også været en af de rigtig gode somre for chartertrafikken i Aalborg Lufthavn. I alt rejste 25.099 passagerer på charterferie i august, og det er en fremgang på 14,6 procent i forhold til sidste år.

Intet tyder på, at den tendens vil vende.

- Rejselysten blandt danskerne har været tydelig i august 2018, og det ser ud til, at det fortsætter ind i sensommeren, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland