Rektor frygter SU-nedskæringer: Det vil især ramme Aalborg

De mange mønsterbrydere på Aalborg Universitet vil ifølge Per Michael Johansen specielt blive ramt, hvis Regeringens SU-nedskæringer bliver gennemført.

Det er et stort problem, at Regeringen vil skære i SU'en på de videregående uddannelser. Sådan lyder det fra Aalborg Universitets rektor, Per Michael Johansen, der torsdag har taget imod omkring 4700 nye studerende.

SU-nedskæringerne er en del af regeringens 2025-plan, og hvis forslaget bliver stemt igennem, vil det især gå ud over de studerende på Aalborg Universitet, siger Per Michael Johansen.  

- Det rammer os specielt, fordi vi har mere end 80 procent af vores studerende, som er møsnterbrydere. De mønsterbrydere, som kommer fra uddannelsesfremmede hjem, har sværere ved at sig i et studium, hvor det hele ikke er finansieret, og hvor det er umuligt at komme igennem uden at skulle tage meget stor lånefinansiering til studiet, siger Per Michael Johansen til TV2 Nord. 

quote Jeg ville være rigtigt ked af det, for jeg mener, det giver en regional skævhed.

 

Konkret vil SU-nedskæringerne betyde, at studerende på videregående uddannelser vil gå fra at modtage 5.100 kroner om måneden til 4.300 kroner om måneden. Til gengæld får de studerende mulighed for at tage flere rentefrie lån under studietiden, og samtidig vil det skattefrie beløb, som studerende kan tjene ved siden af studiet, blive hævet.

Men specielt nedskæringen på den månedelige ydelse vil ifølge Per Michael Johansen især gå ud over de studerende, der overvejer at søge ind på Aalborg Universitet. 

- Vi ved, at det giver mere frafald. Vi ved, at det gør det sværere for dem at vælge at skulle starte på et studium. De vil forsøge at få studiejob undervejs, og så bliver de ikke længere fuldtidsstuderende. Specielt på en studieform som Aalborgs er det vigtigt, at de studerende  er fuldtidsstuderende og dermed er til stede på universitet af langt den største del af den ugentlige arbejdstid. 

- Jeg ville være rigtigt ked af det, for jeg mener, det giver en regional skævhed. Det fremmer det område af Danmark, hvor der i forvejen er flest akademikere. Det er deres børn, der fortrinsvis frekventerer universiteterne. Det skævvrider regeringens tanke om et helt Danmark, slutter Per Michael Johansen. 

Vi har mere om studiestarten i Aalborg og SU-nedskæringerne i aftenens 19.30-udsendelse. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland