Restaurant hjælper sårbare unge

Restauratør efterlyser flere der vil være med til at hjælpe unge der sidder fast. Hun har lige nu fire unge i forløb, der skubber dem videre.

På Brasserie & Restaurant NO 76  i Aalborg er Anders Sommer Jensen  mødt ind til dagens dont.  Han er en af de unge, der er  i gang med et forløb der skal gøre ham uddannelses eller arbejdsparat.

 -Før jeg kom herud ud, følte jeg mig ikke klar, til overhovedet at skulle lave noget, siger han mens han laver en roulade.

For restauratør Pia Jensen er arbejdet med de unge nærmest blevet en mission. Hun mener at der er en gruppe af unge, vi mister på gulvet, hvis ikke der bliver gjort plads til dem i systemet. 

- Vi skal skue lidt bredere ud. Vi skal ikke bare kigge på dem der går den lige vej fra folkeskolen. Vi skal mplrette den anden gruppe også, som ellers nemt bliver en restgruppe,  siger hun.

Ehvervsuddannelserne savner elever og det samme gør fagene. Pia Jensen efterlyser flere der vil tage et socialt ansvar, der også vil gaven dem selv.

-Hvis man har interessen for at hjælpe de unge på den her måde vi gør,  så kan man komme utroligt langt,  og man får en så god arbejds kraft, lyder det fra Pia Jensen   

Og Anders Sommer Jensen var ikke kommet særligt meget videre uden NO76.

- Så sad jeg nok stadig derhjemme og trillede tommelfingre og gå endnu mere i stå, lyder det over røreskålen

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland