Rift om gratis morgenmad

 Rift om gratis morgenmad

Flere og flere strømmer til Mølleplads i Aalborg om morgenen. Frelsens Hær uddeler gratis morgenmad til bl.a. ensomme, hjemløse og andre.

Der er rift om gratis morgenmad hos Frelsens Hær på Mølleplads i centrum af Aalborg. Flere og flere strømmer til caféen for at tage imod tilbuddet om en kop varm kaffe og en ostemad. Det fortæller P4 Nordjylland.

- Vi oplever at folk står udenfor døren og venter på, at klokken bliver halv otte, fortæller lederen af Mølleplads cafeén, Klaus Abildgaard.

Det er Frelsens Hær, som står for caféen, og brugerne er blandt andet misbrugere, ensomme, hjemløse, unge og gamle. De kommer for at tage imod gratis kaffe, brød, cornflakes og havregryn mellem klokken halv otte og halv tolv hver dag.

- Antallet af dem, som kommer her, er stigende. Et løst gæt vil være, at det er steget mellem 25 og 50 procent i forhold til de forgående år. Så det er en markant stigning, siger Klaus Abildgaard.

Han er overasket og samtidig trist over, at flere og flere har behov for varme og et gratis morgenmåltid.

- Mange er jo meget høflige. De kommer og siger tak for mad, og de føler sig velkomne, og de er glade for at være her. Det vidner om, at de sætter pris på at komme her og, at vi kan tilbyde noget, de savner, siger Klaus Abildgaard til P4 Nordjylland.

Cafeén i Aalborg har åbent alle hverdage mellem klokken halv otte og halv tolv.


Seneste nyt

fra Nordjylland