Studieboliger bliver en mangelvare efter sommerferien

Der bliver hård kamp om studieboligerne i Aalborg efter sommerferien. Også selvom man kan få hjælp af sine forældre.

Godt 6500 unge mennesker får den 30. juli besked på, at de er optaget på enten Aalborg Universitet eller University College Nordjylland. Mange af dem skal efterfølgende på boligjagt, og alt tyder på, at man både skal være hurtig og heldig for at sikre sig tag over hovedet til studiestart.

Sidste år stod godt 1000 nye studerende uden permanent tag over hovedet, da undervisningen begyndte i september. Aalborg Kommune udsteder en såkaldt tag-over-hovedet-garanti, og det betød sidste år, at mange studerende begyndte deres studier i campinghytter og beboelsescontainere.

Der er igen i år bygget flere studieboliger i Aalborg. 670 nye boliger er klar til indflytning den 1. september, og dermed er antallet af studieboliger oppe på knap 7000 i alt. Men det er sandsynligvis ikke nok til at klare efterspørgslen, og det skyldes blandt andet, at der er færre boliger på det private marked.

I følge ejendomsmæglerkæden Home og boligsiden.dk er Aalborg det sted i landet, hvor antallet af egnede studieboliger til salg er faldet mest. Siden sidste sommer er udbuddet af lejligheder egnet til forældrekøb faldet med hele 35 procent.

En forældrekøbslejlighed er ifølge Home og boligsiden.dk en bolig med maksimalt tre værelser og 80 kvadratmeter.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland