Robotarme giver færre sygedage i Frederikshavn

NS System i Frederikshavn har siden 2016 brugt robotarme i produktionen. Robotterne skal aflaste og ikke erstatte, lyder det fra direktøren.

Tanken om en robot som kollega kan få mange til at frygte, at robotten en dag vil overtage deres job. Men ved NS System i Frederikshavn er robotarme blevet så populære blandt medarbejderne, at de har bedt om at få flere. Og de 70 ansatte skal ikke frygte, at robotterne en dag er skyld i, at medarbejderne af kød og blod bliver overflødiggjort.

- Vi investerede ikke i UR-robotterne for at erstatte vores medarbejdere, men for at aflaste dem, siger Niels Rask, der er administrerende direktør hos NS System.

Inden de to første robotarme blev en del af produktionen, blev medarbejderne bedt om at pege på de arbejdsopgaver, som de helst ville have, at robotterne overtog.

Den arbejdsopgave, som medarbejderne allerhelst ville slippe for, var en opgave, hvor store plastfolieark skulle placeres på et transportbånd. En opgave, der sled på albue- og skulderled. Og her har en robotarm altså nu taget over.

Også ved trykmaskinerne er det robotter, der har overtaget opgaven. Og det kan mærkes på antallet af sygemeldinger.

- Førhen oplevede vi stor slitage hos medarbejderne og mange sygedage omkring trykmaskinerne, og især her har vi fået markant færre sygedage, siger Niels Rask.

Lige nu er der i alt fire UR-robotarme ved NS System, og ifølge Niels Rask er det ikke utænkeligt, at der kommer flere.


Seneste nyt

fra Nordjylland