Rocker-retssag i gang

Fredag formiddag startede retssagen mod ti mænd med tilknytning til rockergruppen Bandidos. Tiltalen lyder på vold af særlig grov karakter.

Her ved retten i Aalborg står mændende tiltalt for et voldeligt overfald begået den 27. marts i år på Mallorca Bar i Aalborg.

Her gik de ind på baren bevæbnet med ratlås, hjulnøgle, baseballbat og brosten for at lede efter flere personer, her under fire mænd med tilknytning til Hells Angels.

Under det efterfølgende slagsmål blev der kastet brosten ind gennem et vindue, og en dørmand blev slået i hovedet med en stor sten.

De tiltalte nægter sig skyldige i at have aftalt et møde på Mallorca Bar, altså at have haft forsæt til ballade, og flere af dem afviser ligefrem overhovedet at have været på stedet.

En enkelt af de tiltalte, Bandidos-præsidenten, erkender at have opsøgt en af personerne på Mallorca Bar for at afklare en intern uoverensstemmelse.

Overvågningsbilleder viser også tydeligt, at han tildeler en anden mand et slag med en ratlås.

Forsvarer for Bandidos-præsidenten, advokat Michael Juul Eriksen, mener, at der er tale om et værtshusslagsmål, der umiddelbart virker mere spektakulært end det i virkeligheden er.

- Min klient er den eneste, der kommer til skade og får et 15 cm langt sår i hovedbunden, siger Michael Juul Eriksen.

Den udlægning af sagen er specialanklager, Kim Kristensen, ikke enig i.

Han mener, at overvågningsbilleder fra stedet tydeligt viser, at de ti tiltalte ankommer samlet til Mallorca Bar.

- Det sker samtidig på et tidspunkt, midt på dagen, hvor almindelige mennesker udsættes for fare, så det er noget, vi ser meget alvorligt på, siger Kim Kristensen fra Nordjyllands Politi.

Retssagen fortsætter onsdag i Retten i Aalborg, og der ventes at falde dom i næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland