Røveri, bagbundet offer og biltyveri gav 37-årig mand fængselsdom

En 37-årig mand fra Aarhus blev mandag eftermiddag idømt to års fængsel for et groft røveri i en forretning i Frederikshavn i november 2016.

En 37-årig mand, der tidligere har boet i Frederikshavn, er mandag eftermiddag blevet idømt to års fængsel for et groft røveri, frihedsberøvelse og et biltyveri fra en kvinde i en forretning i netop Frederikshavn den 6. november 2016.

Røveriet skete klokken 15.20 om eftermiddagen, mens kvinden var alene i forretningen - det havde gerningsmanden sikret sig, nogle minutter inden han vendte tilbage sammen med en medgerningsmand, som kvinden aldrig nåede at se.

Den 37-årige mand tog kvælertag på kvinden, så hun gik i gulvet, inden han låste op for sin medsammensvorne. Herefter blev kvinden bagbundet, mens de to mænd påbegyndte en grundig gennemrodning af hele butikken. Senere blev kvinden bundet op og guidet igennem alle rum for at oplyse, om der var flere penge og værdigenstande gemt rundt omkring. 

Til sidst blev kvinden bundet til en briks, mens røverne stak af med 8500 kroner i kontanter, to mobiltelefoner og diverse smykker samt nøglerne til kvindens bil, en Opel Corsa, som de kørte væk i.

Fældet af DNA-spor

Kvinden var mandag til stede i retten for at afgive sin forklaring, og her fortalte hun ikke kun udførligt om episoden - hun udpegede også den 37-årige gerningsmand. Det fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Majbrit Bak.

- Både kvinden og hendes mand var indkaldt som vidner, fordi manden var den første, der talte med hende efter overfaldet. Efter røverne havde forladt forretningen sled hun sig selv løs af rebene, de havde bundet om hendes håndled og ankler, og så ringede hun til sin mand og råbte og skreg i telefonen. Senere fandt politiet hende på gaden uden jakke og sko på, hvor hun ikke var i stand til at tale sammenhængende, siger Majbrit Bak. 

I første omgang var kvinden ikke i stand til at udpege nogen af de to gerningsmænd, men via DNA-spor på både rebet, kvinden var blevet bundet med, og på rattet i hendes bil fandt politiet frem til den 37-årige mand, der i dag bor i Aarhus-området.

- Den anden mand er desværre aldrig blevet identificeret, siger Majbrit Bak fra Nordjyllands Politi.

Narko og banderelationer

I retten i Hjørring kom det frem under sagen, at den 37-årige gerningsmand tidligere har haft et narkoforbrug, at han tidligere er straffet for både tyveri og røveri, og at han også tidligere har haft tilknytning til bander.

Kombinationen af de mange skærpende omstændigheder og grovheden af røveriet i Frederikshavn i 2016 udløste derfor to års fængsel.

Den 37-årige mand udbad sig 14 dages betænkningstid til at overveje, om han vil modtage eller anke dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland