Royal støtte til REGAN Vest

Nordjyllands Historiske Museum modtager 100.000 kroner til udgivelse af en fotobog.

Bestyrelsen i Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond har tildelt Nordjyllands Historiske Museum 100.000 kroner i støtte til udgivelse af en fotobog om koldkrigsbunkeren REGAN Vest.

- Vi er dybt taknemmelige for donationen, som vi ser som en anerkendelse af det store arbejde, vi er i gang med, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum og fortsætter:

- Allerede nu er interessen for bunkeranlægget i Rold Skov enorm, og bogen er tænkt som en visuel introduktion til et autentisk stykke danmarkshistorie, der indtil for nylig har været en af landets bedst bevarede hemmeligheder.

REGAN Vest – Demokratiets sidste bastion, som fotobogen kommer til at hedde, er tænkt som et værk, der henvender sig til et bredt publikum.

Gennem billeder og korte fakta-baserede tekster vil museet give læseren en flig af den fascinerende historie om Danmarks civile beredskab under Den Kolde Krig.

Det er den lokale nordjyske fotograf Lars Horn, der skal tage bogens billeder, mens tekstarbejdet varetages af museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov og journalist/kommunikationschef Helle Nørgaard Jensen, begge fra Nordjyllands Historiske Museum.

Bogen forventes udgivet i det kommende år. 


Seneste nyt

fra Nordjylland