Rumænere bor stadig i drabshuset

En gruppe rumænere bor fortsat ulovligt i et hus i Nørresundby, hvor en mand blev knivdræbt sidste år. Det gør flere beboerne i området utrygge.  

En gruppe rumænere bor tilsyneladende stadig i huset på Skovvej 2 A i Nørresundby, hvor den 57- årige rumæner Vasile Severin døde i april sidste år efter at være blevet stukket med en kniv 22 gange.

Siden drabet har politiet gentagende gange smidt rumænerne ud af huset, men de vender tilsyneladende tilbage gang på gang.  

-  De flyttede ind igen umiddelbart efter drabet, men de har været ret diskrete siden. De har tæpper for vinduerne, og så ser man lige skyggerne i lyset engang imellem, siger Clemens Paul Bornefelt, der bor på Skovvej i Nørresundby.  

Det vides ikke, hvor mange rumænere, der præcist bor i huset, men TV2/Nord har talt med to af dem. De fortæller, at de tjener penge på at samle flasker, og at de bor i huset, fordi de ikke har andre steder at tage hen. Beboerne i området er dog ikke så glade for, at rumænerne stadig bor ulovligt i huset:

-  Jeg synes, at det er bekymrende. Det er jo et område, hvor der er rigtig mange børnefamilier, så det burde være et sted, hvor der var stille og roligt. Så derfor er det da bekymrende, at de render fulde rundt på gaden om natten osv., siger Sine Kjellerup.

Huset, der før tilhørte 2 E Ejendomme i Aalborg, er i løbet af foråret blevet solgt til Vejle-firmaet Robust Invest. TV2/Nord erfarer, at firmaet er ved at gå konkurs, og det er muligvis derfor, at der ikke bliver gjort noget ved, at rumænerne stadig bor i ejendommen.  

Rumænerne har angiveligt boet på Skovvej i perioder over det sidste halvandet år, og naboerne undrer sig også over, at de har fået lov til at blive boende så længe, uden at nogen har grebet ind:

- Jeg undrer mig over, at de bare får lov til at blive boende der. Hvorfor er der ikke nogen, der gør noget? Det tænker jeg tit på, siger beboer på vejen, Clemens Paul Bornefelt.

En 29-årig rumænsk kvinde er tiltalt for drabet på den 57-årige rumæner. Hendes ægtemand er tiltalt for grov vold mod den 57-årige. Sagen begyndte ved Retten i Aalborg mandag. Den 29-årige tiltalte kvinde forklarede i retten, at hun og ægtemanden boede sammen med den dræbte Vasile Severin sammen med flere andre rumænere, og at hun handlede i nødværge, da hun stak ham med kniven.

Det forventes, at der afsiges dom i sagen d. 9. maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland