Sådan prutter du bedst om prisen

Når forbrugerne husker at prutte om prisen, så gavner det samfundet og konkurrencen. Læs et par nyttige fif om prisforhandling her.

Hvem vil ikke gerne spare 15 procent på handlen i byggemarkedet? Eller 20 procent på en ny sofa?

Som TV2/Nord viser i disse dage, er der mange penge at spare, hvis man bare spørger. Og spørger på den rigtige måde.

Ifølge forbrug.dk så er den rette spørgeteknik vejen frem til en god handel.

Spørg sælgeren om, hvor meget rabat du kan få, i stedet for at spørge, om du kan få rabat. Det er ligeledes en fordel at gå efter den sælger, der har bemyndigelse til at give afslag på prisen.

Læs flere råd her

Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der står bag hjemmesiden forbrug.dk. Styrelsen har tidligere lavet en undersøgelse, der viser, at det kun er en del af forbrugerne, der praktiserer at prutte om prisen.

For eksempel viser opgørelsen, at kun 18 procent prøver at forhandle om prisen på briller og kontaktlinser, men faktisk lykkes det for 82 procent af dem. Ligeledes er det kun 26 procent, der forsøger at prutte om prisen på husholdningsapparater, imens 94 procent af dem har held med at få prisen sat ned.

- Det er vigtigt at vi som forbrugere forhandler om prisen, fordi der er penge at spare. For samfundet er det også rigtig fint, når vi som forbrugere forhandler om prisen, fordi det er med til at holde virksomhederne til ilden. Det er godt for samfundet som helhed og konkurrencen bliver styrket, siger Niels Enemærke, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland