S-forslag: Opret nyt skattecenter og 250 arbejdspladser i Nordjylland

Socialdemokratiet vil udvide Skat med 1000 nye medarbejdere i skattecentre uden for København - et skal placeres i Nordjylland.

Står det til Socialdemokratiet skal Skat udvides med 1000 nye medarbejdere fordelt på fire nye skattecentre i provinsen. Og et af de centre kan partiformand Mette Frederiksen godt forestille sig ender med at ligge i Nordjylland.

- Ja det kan jeg sagtens, vi foreslår fire nye skattecentre med 250 nye statslige arbejdspladser i hver af dem. Et på Sjælland og Lolland-Falster, et på Fyn, et på den sydlige halvdel af Jylland og et i den nordlige halvdel af Jylland. Hvor de så mere præcist skal placeres, skal vi så også have lov at overveje, siger Mette Frederiksen (S).

Et sådan skattecenter vil betyde 250 nye arbejdspladser for Nordjylland. Det er ikke arbejdspladser, der skal flyttes fra København, men derimod arbejde til yderligere 250 mand i det nordjyske. På landsplan vil det betyde 1000 nye arbejdspladser.

Skattecentrene er del af et større udspil, som skal genoprette danskernes tillid til Skat og sikre flere skattekroner i statskassen. Partiformand Mette Frederiksen (S) mener, at der er behov for at nytænke Skat, så vi undgår de mange sager om skattesnyd. 

 - Vi bliver simpelthen nødt til at genoprette tilliden til Skat. Vi kan jo se det alle sammen.  Vi får den ene historie efter den anden om, at så er der røget en milliard i udbytteskat, så er der panamapapirer, og virksomheder der ikke bliver kontrolleret. Det er jo helt afgørende, at vi alle sammen skal have tillid til skat, og når helt almindelige lønmodatgere betaler deres skat, og den lille håndværksmester også gør det, så skal de jo også kunne regne med, at de andre også gør det, siger Mette Frederiksen (S)

Men udspillet handler om mere end skat, oplyser kommunikationsmedarbejder Tenna Hjortnæs Petersen i en pressemeddelelse.

- Socialdemokratiet ønsker at modarbejde en udvikling, der betyder, at Danmark knækker over geografisk. Derfor skal de nye statslige arbejdspladser placeres uden for de store byer, skriver hun i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland