Så er turen i hus: 3.A fra Frederikshavn jubler af glæde

Fem Nordjyder vil sponsorere klassens tur til Randers Regnskov, efter det kom frem, at de ikke havde råd til at tage afsted.

”Jamen Bente, nu er vi jo rige”

Sådan lød det fra børnene i 3.A på Nordstjernen Skoleafdeling i Frederikshavn, da deres klasselærer Bente Rishøj onsdag delte en nyhed med dem, som de sent vil glemme. 

- Børnene blev ellevilde. Vi er så glade og stolte, siger Bente Rishøj, der er lærer på skolen.

Børnene har vundet en tur til Randers Regnskov, efter de har delt 400 lodder og samlet 8.000 kroner ind til fattige børn i Jordan. Der var bare lige det, at børnene ikke kunne komme afsted, fordi budgettet på skolens rejsekort kun bringer dem til Aalborg.

Det vælter ind med sponsorer

Nu ser situationen dog helt anderledes ud. Kun to timer efter TV2 Nord og Kanal Frederikshavn onsdag morgen delte klassens historie, ringede to Nordjyder til skolen, fordi de hver især vil give de 3.000 kroner, som klassen manglede for at komme til Randers Regnskov.

quote Det er så fantastisk, og jeg fældede faktisk en tåre, da jeg fik det af vide. Tænk engang, at folk er så hjælpsomme

Bente Rishøj, klasselærer i 3.A.

- Det er så fantastisk, og jeg fældede faktisk en tåre, da jeg fik det af vide. Tænk engang, at folk er så hjælpsomme, siger Klasselæreren Bente Rishøj.

Det stopper dog ikke her. Lidt senere ringede endnu en Nordjyde til Bente, og tilbød at give alle børnene en is, som de kunne spise på turen.

”Jeres initiativ og engagement er så meget værd”

Bente Rishøj er onsdag blevet kontaktet af tre Nordjyder, og her på TV2 Nord har vi fået to henvendelser fra to forskellige, som også hver især vil give klassen 3.000 kroner, så de kan indløse deres præmie og komme til Randers Regnskov. Én af dem er Brian Olsen fra Løgstør, som skriver:

Hejsa elever i 3.a på Nordstjernen skoleafdeling. Jeg synes, jeres initiativ og engagement er så meget værd og ligeledes meget vigtigt i forhold til at hjælpe børnene - ja ikke kun i Jordan, men børn over alt på kloden. Hvis I henvender jer med kontonummer har i pengene samme dag. Til Randers skal i nok komme!  

Det betyder altså 3. A på Nordstjernen skoleafdeling kan se frem til en tur til Randers Regnskov langt tidligere end forventet. Bente Rishøj håber på, at de kan arrangere turen tidligt i det nye skoleår. 

Flere flygtningebørn i 3.A

Lysten til at hjælpe børn i nød er helt naturlig for 3.A på Nordstjernen Skoleafdeling. Her er flere af kammeraterne nemlig selv flygtningebørn - blandt andet fra Syrien, et af Jordans nabolande. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Derfor kastede børnene sig med stor iver over at sælge de 400 lodsedler, som betød mere end 8.000 kroner til IBIS' hjælpearbejde i Jordan.

Konkurrencen var en del af LæseRaketten - et online elev- og læremateriale med inspiration til arbejdet med globale problemstillinger.


Seneste nyt

fra Nordjylland