Så galt gik det nytårsnat - kvinde voldtaget i Aalborg

En norsk kvinde er blevet voldtaget ved havnen i Aalborg, og politiet har nytårsnat slidt sig gennem dynger af anmeldelser om vold, brande, en bortgået person og meget, meget mere.

Mens de fleste nordjyder har skålet og festet sig gennem nytårsaften og -nat, har Nordjyllands Politi haft mere end nok at se til. 

- Hvor skal jeg næsten starte? Vi har haft ekstremt travlt, og der kommer til at gå flere timer, inden vi har et overblik. Folkene knokler stadig flere steder i politikredsen, siger vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi. 

Særligt på havnefronten i Aalborg har der været politifolk og -hunde på arbejde. 

- Klokken 02.55 fik vi en anmeldelse om en fuldbyrdet voldtægt på havnen i Aalborg. En 19-årig norsk kvinde blev fundet afklædt på stedet - udsat for voldtægt af en person med anden etnisk herkomst. Hun er sendt med ambulance til undersøgelse, og der er teknikere på stedet, siger Per Jørgensen. 

Ifølge TV2 Nords oplysninger blev der tilkaldt politihunde fra både Aarhus og Esbjerg for at deltage i efterforskningen, men der er ingen gerningsmand i kikkerten tidligt mandag morgen. 

Ellers har nytårsnat været gennemsyret af vold, røveri, slagsmål, uorden og ildebrande. Her kommer et kort resumé af nattens hændelser. 

10 sad fast i elevator
Klokken 22.23 får politiet en henvendelse om, at en 66-årig mand fra Frederikshavn er gået fra sit hjem i nedtrykt sindstilstand. Politiet har søgt efter manden med hunde, men han er ikke fundet. 

Et kvarter før 2017 blev til 2018, sad 10 mennesker fast i en elevator i Aalborg. De kunne ikke få luft, og der blev sendt redningsmandskab til stedet. Alle blev reddet ud, og ingen er kommet til skade. 

 

En time senere udbrød der brand i Jomfru Ane Gade, efter noget fyrværkeri havde antændt taget ovenpå diskotekerne Pusterummet og Giraffen. 

- Det var en noget besværlig brand at slukke, og med mange tusinde mennesker i 'Gaden' skulle brandbilerne kæmpe sig frem gennem menneskemængderne, inden de kunne begynde slukningen, fortæller Per Jørgensen. 

Kørt over på Hobrovej
En mand forsøgte ved 02-tiden i flere omgange at overbevise forbipasserende bilister om at give ham et lift, sandsynligvis fordi han ikke kunne få en taxa. Det fik ham til at gå ud midt på vejen, og i den forbindelse blev han kørt over af en bilist, der ikke kunne undgå ham. 

- Manden er kvæstet og har brækket flere knogler i kroppen, men meldingen går på, at han er udenfor livsfare, siger vagtchefen. 

Næsten samtidigt blev en 16-årig dreng i forbindelse med en fest i Nørresundby udsat for røveri. Han fik en flaske i hovedet af en ukendt gerningsmand og truet til at udlevere både sin mobiltelefon og jakke.

Mand gik amok i Klarup
02.44 fik politiet en anmeldelse om, at en 40-årig mand var gået amok til en fest i Klarup sydøst for Aalborg. Han slog flere personer i gulvet, hvorefter han sparkede de liggende ofre i hovedet. Den 40-årige er anholdt, og der vil senere i dag blive taget stilling til, om manden skal fremstilles i et grundlovsforhør. 

I Hals brændte et sommerhus ned til grunden ved 05-tiden. 

- Der er tilsyneladende tale om en brand, der er startet på grund af et stearinlys og en voksdug. Huset var overtændt, da brandfolkene kom frem, og det er nu brændt ned til grunden, forklarer Per Jørgensen. 

Tilbage i Jomfru Ane Gade i de tidlige morgentimer røg en større gruppe mennesker i et masseslagsmål, hvor en person blev skåret med en flaske. 

Nordjyllands Politi har registreret ikke mindre end 38 brande - påsatte og ikke-påsatte, 21 slagsmål og sager om uorden. 

I alt sidder der seks anholdte i politiets varetægt efter en særdeles voldsom nytårsaften. 

OPDATERET - artiklen er opdateret med de seneste oplysninger udsendt af Nordjyllands Politi ved 8-tiden mandag morgen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland