Sæby Fiske-Industri og JOBI Værft vinder erhvervspriser

Makrelproducenten A/S Sæby Fiske-Industri løber med hovedprisen ved Vækst og Vilje-arrangementet, mens JOBI Værft A/S vinder iværksætterprisen.

A/S Sæby Fiske-Industri løb med Vækst og Vilje erhvervsprisen blandt 12 kandidater. Prisen uddeles af Erhvervshus Nords bestyrelse Frederikshavn Erhvervsråd. Prisen blev uddelt for 11. gang ved det årlige Vækst og Vilje Erhvervs- og kulturarrangement i Det Musiske Hus..

Prisen gives til en virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats i forbindelse med erhvervsudviklingen i Frederikshavn Kommune.

A/S Sæby Fiske-Industri, der er en af verdens førende producenter af makrel i dåse, har i den grad gjort sig positivt bemærket også i 2015. Virksomheden kunne notere sig det højeste antal ansatte med 225 fuldtidsstillinger og en omsætning på omkring 435 millioner kroner. Dertil investerede virksomheden et par hundrede millioner i et nyt produktionsanlæg, som skal give produktionen og omsætningen endnu et løft fra primo 2017.

Henrik Mikkelsen, adm. direktør i Sæby Fiske-Industri, siger om prisen:

- Vi modtager prisen som en anerkendelse af, at man er glade for de tiltag, vi går og laver, og som gerne skulle skaffe flere arbejdspladser til kommunen. Vi tager risici og laver langsigtede investeringer. Den seneste udvidelse af produktionslinjen med den nyeste teknologi skal gøre os konkurrencedygtige over for vores udenlandske konkurrenter, og det giver os nogle muligheder for at prøve nye markeder af med nye pakkeformater og en ny måde at lave sauce og dressinger på.

I begrundelsen for prisen lød det blandt andet:

Hvem tør investere en kvart milliard i en presset makrel-industri? Det gør A/S Sæby Fiske-Industri. En modig virksomhed, der er verdenskendt for sin dåsemakrel, og som går forrest med at være bæredygtig i en branche, hvor selv et par enkelte øre kan være afgørende for bundlinjen.

Iværksætterprisen gik til JOBI Værft
Vinderen af iværksætterprisen blev JOBI Værft A/S, der ejes af brødrene Jesper og Bjarke Faurholt Jensen. I januar 2013 overtog Jobi Group A/S det tidligere Kurt Sørensens Skibs- og bådebyggeri i Aalbæk, og i april 2015 overtog de Strandby Værft & Bedding ApS.

Alle aktiviteterne blev i 2015 samlet i Strandby, og JOBI Værft, som nu tæller 28 ansatte, har haft stor succes med reparation og service af særligt mindre fartøjer.

-  Vi har fået lagt et godt fundament til udviklingen af værftets fremtid, som indebærer, at vi har købt naboejendommen og moderniserer værftet, siger Jesper Faurholt Jensen.

I begrundelsen stod der blandt andet:  

Virksomheden udmærker sig med at være en drivkraft for hele Strandby. Værftet bruger fortrinsvis lokale håndværkere og underleverandører, og de er blevet indstillet til iværksætterprisen 2015 for sine væksttal, sin forretningsmodel og sin lokale strategi.

Årets indlægsholder var ambassadør Friis Arne Petersen, der er født og opvokset i Skagen.  

Bag Vækst og Viljearrrangementet står Erhvervshus Nord, Skagen Handelsstandsforening, Sæby Handelsstandsforening, FREDERIK handels- og virksomhedsforening, Turisthus Nord, Arena Nord, Spar Nord og Frederikshavn Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland