Sæbys skamplet bliver liggende

Vi fylder jord på grunden, så græs og slår det hver uge. Kvit og frit. Sæby Handelsstandsforening er nu så frustreret over en brandtomt, der ligger gågaden på tiende år, at de har givet ejeren et usædvanligt godt tilbud. Alligevel afviser han.

Sæby lever højt på sit image som en idyllisk turistby med smukke huse. Grunden forenden af gågaden en torn i øjet på de handlende. På tiende år ligger grunden øde hen efter at butikken der lå her brændte. Ejeren har flere gange sagt at nu skulle der bygges på grunden, men der er ikke sket noget.

- Der er ukrudt over det hele, og det er ikke særligt pænt at se på. Det er så ærgerligt at vi i ti år ikke har kunnet finde en løsning på det her problem sammen med ejeren, siger formand for handelsstandsforeningen, Hans Ole Kalhøj.

Ejeren af den efterladte grund lever paradoksalt selv af at Sæby er en smuk by. Han hedder Kurt Strøm og er ejendomsmægler. Efter 10 års frustrationer over grunden har handelsstandsforeningen nu tilbudt Kurt Strøm at de fylde jord på grunden, så græs og sørge for at græsset bliver slået - helt gratis for Kurt Strøm. Så kan grunden være pæn at se på mens Kurt Strøm finder ud af hvad grunden skal bruges til, men han har takket nej til tilbuddet.

- Jeg er flov over at grunden ligger som den gør. Det er ikke kønt. Men lige nu arbejder jeg på at få den solgt, siger Kurt Strøm over telefonen. Han har ikke lyst til at mødes med TV2/Nord og forklare hvorfor grunden på tiende år ser ud som den gør.

Det giver handelsstandsforeningen ikke meget for. De har flere gange oplevet at Kurt Strøm har sagt at nu skulle der bygges på grunden.

- Grunden har ligget sådan her i 10 år og der er ikke sket noget.

I Gågaden lægger turisterne mærke til den uskønne grund.

- Med alle den gamle smukke huse der ligger hen i byen, så er der da en skam at der ligger sådan en grund her. Man kunne da i det mindste rydde lidt op her og plante et træ, siger Jørn Nielsen, der kommer fra Horsens.

- Jeg er gået forbi så mange gange og jeg synes det er en skamplet for byen. Jeg kan ikke forstå at det skal se sådan ud. Jeg græmmes ved at se sådan noget, siger Jytte Fabricius, der er barnefødt i Sæby, men nu bor i Silkeborg.

Handelstandsforeningen mener de nu har udtømt alle muligheder. Derfor håber de stadig at Kurt Strøm genoverveje det gratis tilbud om at forskønne grunden.

- Jeg håber inderligt at vi finder en løsning i efteråret, så vi ikke for 11. år i træk, skal stå og forklarer vores glade turister at vi desværre stadig ikke har fundet en løsning på problemet, siger Hans Ole Kalhøj.


Seneste nyt

fra Nordjylland